Četvrtak, 22. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ukoliko izbjegava da vas upozna sa roditeljima, nešto nije uredu

Stavite čednost na stranu i ostavite svoje manire ispred vrata spavaće sobe. Kupite novo, seksi donje rublje. Bacite ono koje je poderano, prljavo, ima mrlje i slično.

Ako ste u vezi već preko pola godine i više, a on vas još nije upoznao s roditeljima, bježite. Nemojte da vas zavara činjenica što ste upoznali neke njegove prijatelje ili rođake. Ako njegovi roditelji žive u blizini, ne postoji dovoljno dobar razlog zašto ih ne biste upoznali. Time vam šalje poruku da vas ne vidi kao svoju dugoročnu partnericu. Predložite mu upoznavanje roditelja i ako vam da loš izgovor, odustanite od te veze – savjetuje autorica.

Flert s drugim muškarcima pokazuje mu da niste spremni za ozbiljnu vezu, upozorava Charlene Sabb, autorica knjige “If He Doesn’t Come a Callin’,”Practical Tips on Dating”.

U nastavku pročitajte još neke savjete, koje autorica ističe kao vrlo bitne.

Izbjegavati smješkanja i flertovanja s drugim muškarcima

“To pokazuje nepoštovanje prema njemu bez obzira nalazi li se on trenutno na istom mjestu. Muškarcu je odbojno kada vas vidi da se previše smješkate i predugo i otvoreno pričate s drugim. Flert s drugima njemu će prenijeti poruku da vam ne može vjerovati kada odete negdje sami. Zapamtite da flertovanje može biti razlog za prekid. Stoga želite li sačuvati vezu, nemojte se stalno dovoditi u situacije u kojima se ‘morate’ dopisivati s drugim muškarcima u njegovom prisustvu”, – savjetuje Charlene.

Plaćajte same svoj račun i budite finansijski nezavisne

Bilo bi dobro izbjegavati uzimati novac od partnera, čak iako se on sam ponudi, jer biste u suprotnom mogli djelovati kao sponzoruša, dodaje.

“Težite biti samostalni, plaćajte svoje račune i vodite brigu o svojim finansijama. Muškarci ne vole kada ih žene vide kao hodajući novčanik. Neki čak i žele biti vaš spasitelj koji će vas izbaviti iz finansijskih problema, ali to nije zdravo”, tvrdi autorica.

S druge strane, ono što će pozitivno uticati na vašu vezu je trud u spavaćoj sobi, kaže autorica i pritom ne misli samo na vaše seksualne vještine. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,