Utorak, 28. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Udala se za rođaka, ali to saznala tek kad je ostala trudna

Preuzmite sliku

Bračni par je tražio ime za kćerku u porodičnim stablima, kad su uočili da im praprabaka i djed imaju isto ime. Nakon prvobitnog šoka, danas to smatraju smiješnim…

Amerikanci Marcella i Tage Hill, oboje 42-godišnjaci otkrili su da su u rodu tek nakon što je su saznali da čekaju bebu. Supružnici su istraživali porodična stabla kako bi pronašli savršeno ime za svoje buduće dijete, kad su shvatili da imaju istu praprabaku.

– Slučajno sam se udala za rođaka. Ups – ispričala je Marcella svoju priču u TikTok videu.

@beingmarcellahill Funny story… I accidentally married my cousin. We had no idea our Grandma and Grandpa were 1st cousins. Oops. #funnystory #marcellahill #wakeherup #marriage #marriedlife #awakening #momsoftiktok #grandmasoftiktok ♬ original sound – Marcella Hill

– Sjedili smo svaki za svojim laptopom i gledali porodična stabla. Kad sam pogledala njegovo, mislila sam da je ostao ulogovan u moje, no ubrzo smo utvrdili da su ista – kaže Marcella.

Marcella i Tage su rođaci u trećem koljenu, što su im potvrdili njegov djed i njena baka, koji su rođaci u prvom koljenu i zajedno su odrasli.

Par se odmah zabrinuo za zdravlje svoje nerođene kćeri, no kad su utvrdili da nema rizika, odlučili su joj dati ime do zajedničkoj praprabaki, Mary Jane Dollar.

– Kad smo se prestali brinuti, sve nam je postalo jako čudno i smiješno – priznala je.

– Sad kad idemo na porodična okupljanja, svi smo u rodu s obje strane. Na jednom takvom druženju je moj ujak napravio kviz o precima naše porodice, a za jedan od odgovora sam rekla da je to i prapradjed mog muža – našalila se.

– Naša je veza već bila super čudna, ali ovo je samo dodalo dodatni sloj ludila. Spojili smo se tako što smo oboje bili razočarani u svijet. Kad smo saznali da imamo zajedničku porodičnu istoriju, nekako se sve posložilo i sada imamo osjećaj cjeline – zaključila je Marcella. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje