Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Udala se za najbolju drugaricu s kojom nije u ljubavnoj vezi: “Nisam gay, ali želimo zajedno usvojiti djecu”

Preuzmite sliku

Krystal i ja smo često u polušali govorile kako bi bilo super da se nas dvije vjenčamo i skupa odgajamo usvojenu djecu…, ispričala je žena u TikTok videu.

Premda će većina na spomen braka pomisliti ženu i muškarca u ljubavnoj vezi, neki se na ‘Da, dok nas smrt ne rastavi’ obvezuju iz razloga koji nemaju veze s ljubavi. Barem ne s romantičnom ljubavi…

Jedna od njih je i TikTok korisnica Jay Guercio koja je nedavno u svom virusnom videu ispričala kako se, iako nije gay, udala za svoju najbolju prijateljicu s kojim nikad nije bila u ljubavnoj ili seksualnoj vezi.

Pod imenom @thelovelyjaybird Guercio kaže kako se na takav korak odlučila jer ionako nije mogla zamisliti život bez te prijateljice, pa su njih dvije odlučile dijeliti sve, prenosi Večernji list.

 • – Htjele smo živjeti jedna uz drugu i odgajati djecu zajedno – rekla je Guercio, koja je, kako kaže, za suživot odabrala ženu koju cijeni i kojoj vjeruje više nego ikome.

  – Skupa i radimo pa smo partnerice i u poslu, a zajedno donosimo i sve važne životne odluke – objasnila je kako izgleda njihov brak. Ukratko, dodaje, njih su dvije u svemu kao ‘pravi’ bračni par, osim što nisu u ljubavnoj ni seksualnoj vezi.

  S obzirom na taj ‘detalj’, obje, kaže, imaju potpunu slobodu tražiti nekog za romantičnu ili seksualnu vezu, no to ionako nije ono što trenutno želi.

  Od svoje prijateljice/supruge Krystal Guercio, kako sama kaže, dobiva sve što bi ikad u životu i mogla tražiti–.

  – Jako sam sretna s njom i ponosna kako smo to ‘odradile’ – kaže ova netradicionalna supruga.

  @thelovelyjaybird#stitch with @izacabela @kayem332 platonic relationships are just as valid as romantic ones. #marriage #platoniccouple #bestfriends #raisingkids #fyp

  ♬ original sound – Jay Guercio

  U drugom je videu objasnila i kako je do kraja 2019. godine bila u vrlo ‘toksičnoj’ vezi, pa se u 2020.g. odlučila fokusirati na traženje ‘nove velike ljubavi’. Ipak, tvrdi, brzo je shvatila da ona za nju možda ni ne postoji…

  –  Krystal i ja smo često u polušali govorile kako bi bilo super da se nas dvije vjenčamo i skupa odgajamo usvojenu djecu – priča Guercio. A onda je jednog dana, kaže, u njen život ušao dječak koji je trebao porodicu i dom.  Tad je Krystal i rekla da ‘misli da će ga ona odgajati’, na šta joj je prijateljica odgovorila ‘Nećeš, odgajati ćemo ga zajedno…’

 • Njen je video, kako prenosi Mirror, pogledalo više od dva miliona ljudi, a na hiljade njih je i komentarisalo ovakav život s platonskom i prijateljskom ljubavi.  – Sviđa mi se kako mlađe generacije polako mijenjaju definiciju porodice i rade ono što je za njih najbolje – napisala je jedna žena, no ne dijele svi to njeno mišljenje. Bilo je tako i komentara onih koji priznaju samo tradicionalnu porodicu, ali su i oni njenu priču prepoznali kao pozitivnu, jer prijateljice zajedno brinu o djeci koja bez njih vjerovatno ne bi imala dom. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje