Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Učiteljica rodila četvero djece u manje od godinu dana

Preuzmite sliku

Na ultrazvuku su mi najprije rekli da nosim blizance, što je samo po sebi bio šok, no onda su nastavili gledati i kazali da su pronašli i treću bebu. Ostala sam bez riječi, nisam mogla vjerovati, prisjetila se

Jessica Pritchard (31) iz Sheffielda u Velikoj Britaniji rodila je drugu kćerku Miju u maju 2020. godine, a zatim je u aprilu ove godine na svijet donijela trojke Ellu, Georgea i Oliviju. Osim ovih mališana ima i osmogodišnju kćerku Molly.

Kaže kako su ona i njen partner Harry Williams (34) ostali bez teksta kad su saznali da očekuju trojke, no nakon prvobitnog šoka to su shvatili kao blagoslov jer oboje vole djecu i živahan porodični život, prenosi 24sata.hr.

– U manje od 12 mjeseci dobili smo jednu bebu pa još tri. Vrijeme obroka je zabavno jer svi žele jesti u isto vrijeme. A osim što hranjenje traje duže, potrebno je promijeniti tri pelene umjesto jedne. Moram se samo organizovati i sve će biti u redu, a ja sam po prirodi dosta organizovana osoba – ispričala je Jessica.

 • Kaže da je bila na porodiljnom kad je u oktobru 2020. otkrila da je ponovno trudna. Zbog ograničenja vezanih za Covid, morala je ići na ultrazvuk sama pa je Harry saznao za trojke tek nakon što je stigla kući.

  – Na ultrazvuku su mi najprije rekli da nosim blizance, što je samo po sebi bio šok, no onda su nastavili gledati i kazali da su pronašli i treću bebu. Ostala sam bez riječi, nisam mogla vjerovati – prisjetila se.

  – Čekala sam dok ne dođem kući da ispričam Harryju. On je bio s djevojčicama pa mu nisam to željela saopštiti pred njima, zbog mogućih komplikacija u trudnoći. Kad sam mu rekla vijest, i on je ostao bez teksta – dodala je.

 • – Mislim da mi nije vjerovao dok mu nisam pokazala sliku s ultrazvuka, bio je jako uzbuđen. Iako nam je to bio veliki šok, svaka trudnoća je blagoslov pa se smatramo vrlo blagoslovljenima – rekla je.

  Trojke su na svijet došle u 31. sedmici iz predostrožnosti te su provele sedam sedmica na Odjelu za neonatalnu skrb prije nego su ih roditelji smjeli povesti kući.

  – Najstarija Molly voli biti starija sestra i sve ih obožava. Ona je tako dobra, cijelo vrijeme želi pomoći – kazala je ova majka.   (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,