Nedjelja, 27. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uči od njih: Rečenice koje se uspješni ljudi ne boje izgovoriti

“Moje mišljenje je…”. Rečenica kojom ćeš svima pokazati da nisi samo “uredsko klimalo glavom”, već zaposlenik koji se trudi razmisliti o problemima i pronaći rješenje.

Savjeta onih koji su uspjeli, zaista nikad dosta, a ovaj smo put odlučili otkriti koje se rečenice takvi ne boje izgovarati.

1. “Moje mišljenje je…”

Rečenica kojom ćeš svima pokazati da nisi samo “uredsko klimalo glavom”, već zaposlenik koji se trudi razmisliti o problemima i pronaći rješenje. Prema jednom britanskom istraživanju, poslodavci obožavaju ljude s vizijama te samo takvi mogu dugoročno uspjeti. Također, o onima koji se ne boje reći ono što misle naglas imaj samo pozitivno mišljenje, ako je ono naravno logično i primjereno, a ne puko baljezganje, tek toliko da se nešto kaže.

2. “Trebam pomoć”

Nitko ne zna baš sve, ali sve se može naučiti. Zato, nemoj se bojati zatražiti pomoć. Ništa se tu dodatno ne treba objašnjavati, samo treba shvatiti da je to potpuno normalna stvar i da nije nikakva sramota. Naučit ćeš nešto novo, a i pokazati nadređenima da si spreman učiti od drugih i da znaš slušati, što je svakako velika prednost za rad u timu.

3. “Pogriješio sam”

Priznati grešku veliki je ljudski kvalitet, kako u privatnom životu, tako i u onom poslovnom, iako se nadamo da se ne radi o velikim greškama, za koje će mnogi morati kasnije “plaćati”. Možda takvo priznanje neće tebi olakšati osjećaj krivice, ali ćeš njime svakako pridobiti poštovanje kolega, jer ćeš pokazati da si svjestan svega oko sebe. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,