Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U skladu sa crtama lica: Trikovi za poziranje poznatih dama

Preuzmite sliku

Često vam padne na pamet kako to poznate dame uspijevaju da na fotografijama uvijek ispadnu lijepo? Naime, trik je u tome što one tačno znaju koji dio lica treba da okrenu prema kameri, te to da li treba da se osmijehnu ili ne. Donosimo vam neke od trikova poznatih dama za poziranje koje možete da “ukradete” kako biste i vi uvijek izgledali odlično na fotografijama, piše Azra.ba.

1. Namršteni kao Cara Delevingne

 • Osmijeh nije uvijek pravi izbor. Naime, ukoliko imate tanke usne ili one izgledaju asimetrično kada se osmijehnete, to može da pokvari fotografiju i da vam smanji oči. Stoga se preporučuje da pozirate kao poznata manekenka Cara Delevingne s ozbiljnom facom i malo podignutim obrvama.

  2. Diskretno nasmijani kao Chrissy Teigen 

 • Chrissy preferira diskretan osmijeh, te na fotografijama izgleda pomalo iznenađeno, usne su joj zatvorene, a obrve podignute. Na taj način se njeno čelo ne bora, a ovalno lice izgleda malo izduženije.

  3. Bočno poziranje kao Beyonce 

 • Gotovo svaka žena ima draži profil, a s prebacivanjem kose na jednu stranu i blagim naginjanjem glave “lošu” stranu možete staviti u drugi plan. To svakako zna poznata pjevačica Beyonce.

  4. Poziranje preko ramena kao Gigi Hadid

 • Okretanje glave preko ramena je način da pod idealnim uglom stavite akcenat na ljepšu stranu svog lica i da naglasite vrat, kao što to radi slavna manekenka Gigi Hadid. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,