Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Sarajevu i turisti sve više traže masaže ribicama

Preuzmite sliku

Fish Spa centar prvi je centar u Sarajevu koji nudi tretman mikro masaže sa ribicama putem koje podstiču cirkulaciju i dobro raspoloženje, piše bh. novinska agencija Patria.

Ekipa Fish Spa centra je u razgovoru za NAP rekla da ove čudotvorne ribice podstiču i rad organa s obzirom da je u masaži nogu akcenat na refleksnim tačkama na stopalima.

Ribe čistači ili Dr. Fish porijeklom iz Turske potpomažu u liječenju psorijaze, dermatitisa i ekcema, te skidaju mrtvu kožu. Radi se o toplovodnim ribicama koje žive na temperaturi od 28-38 stepeni. Temperatura u akvarijumima je prilagođena ribicama i ljudima, te iznosi 30 stepeni.

 • ribice masage1
 • Minimalan broj koji treba biti u svakom akvarijumu je 50, a trenutno akvarijumi Fish Spa centra raspolažu sa po 70 ribica u svakom.Tretman masaže ruku ili nogu može trajati od 15 do 30 minuta, u zavisnosti od potrebe i interesovanja mušterije.

  Ovakva masaža je namijenjena za sve generacije, sa izuzetkom onih koji imaju otvorene povrede na tijelu, kao i oni sa gljivičnim oboljenjima.

  Fisha Spa centar otvoren je prošle godine u decembru mjesecu, a interesovanje za ovu neobičnu masažu je zaista veliko. Razlozi zbog kojih ljudi praktikuju ovakve masaže su različiti, bilo da se radi o liječenju bolesti poput psorijaze, ili radi radoznalosti za nečim novim, svi posjetioci bivaju zadovoljni.

  Zasigurno možemo reći da ovakav oblik masaže u gradu Sarajevu postaje prava turistička atrakcija.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,