Nedjelja, 21. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Sarajevu će sa 13.000 palačinaka pokušati oboriti Guinnessov rekord

Kantonalno javnu preduzeće “Skenderija” i ove godine, od 24. do 26. oktobra, organizira 40. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turistička berzu.

U realizaciji bogatog i raznovrsnog programa pored Centra “Skenderija”, uključeni su i Udruženje kuhara u BiH, Klub ljubitelja palačinaka te Udruženje barmena ICE Sarajevo.

Dio programa čine: Internacionalni kup kuhara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, 24. i 25. oktobra u izložbenom prostoru dvorane “Mirza Delibašić”; Prva konferencija o gastro turizmu 25. oktobra u Domu mladih; Oživljavanje starog jelovnika 25. oktobra u jednom od sarajevskih hotela, kao i obaranje Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka 26. oktobra na platou Skenderije.

Posjetioci će za vrijeme trajanja sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića.

Glavni cilj ove manifestacije jeste afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane naše zemlje.

Pored toga, na sajmu će se predstaviti i inostrani turistički i ugostiteljski djelatnici sa svojim ponudama – najavili su organizatori. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,