Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U pet koraka, usavršite rutinu sporog brijanja bez iritacije i uraslih dlačica

Preuzmite sliku

Većinom ujutro, dovoljan je samo jedan ponovni pokret s električnom britvicom, ali određeni dani zahtijevaju vrhunsko sporo brijanje s minimalnom iritacijom i bez uraslih dlačica, piše Men's Journal.

Evo kako u pet koraka, kod kuće,  uz pomoć brijača možete usavršiti rutinu sporog brijanja, prenosi Tuzlanski.ba.

Piling

Baš kao kod brušenja drveta prije bojenja, koristite morsku sol za nježno uklanjanje vanjskog sloja grube, mrtve kože, smanjujući povlačenje brijača.

Stanje

Očistite lice čistom krpom i nanesite nekoliko kapi ulja za brijanje. Ulje limunove kore i ekstrakt bosiljka su infuzirana formula s hijaluronskom kiselinom omekšava dlake i kožu radi boljeg klizanja britve.

Koža

Izaberite sredstvo za brijanje koje hidrira kožu prirodnim uljima i ekstraktima, poput Muso Real klasičnog mirisnog sapuna za brijanje. Mažite ga jagodicom dok se ne prozrači, a to će potrajati nekoliko minuta.

Brijati se

Možete koristiti britvu s jednim nožem, olakšavajući brijanje s manje izbočina i uraslih dlačica. Ako imate kožu sklonu iritaciji, izbjegavajte brijanje na istom mjestu više od jednom ili dva puta.

Zaštita

Koristite  sredstvo za ispiranje hladnom vodom da zatvori pore, a zatim nanesite količinu nikla u obliku balzama za brijanje. Umiruje kod dodira i pomaže u smanjenju tamnih mrlja koje potiču od paljenja britvice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,