Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U pandemiji pronašla novi hobi: Na nokte prenosi svjetski poznata umjetnička djela

Preuzmite sliku

“Pomalo sam perfekcionist i vrlo sam kritična sama prema sebi, pa kod ukrašavanja noktiju najviše volim ono što svi drugi mrze: što lak traje samo nekoliko dana”, rekla je.

Dok je većina dane kod kuće za vrijeme lockdowna provodila u pidžamama pred TV-om, Britanka Tara Aleck (34) slobodno je vrijeme iskoristila da usavrši nail art – u kojem slike nekih poznatih umjetnika prenosi na nokte, a iz hobija se brzo razvio i mali biznis, prenosi Večernji list.

Nikad prije nije, dodaje ona, radila ništa slično, a za oslikavanje noktiju odlučila se u nedostatku materijala za druge vrste umjetnosti, pa joj je manikura poslužila da na nokte prenese neka impresivna slikarska djela – poput van Goghove Zvjezdane noćiMunchovog Vriska ili Magritteovog Sina čovječjeg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lockdown Nailart (@lockdown_nailart)

– Bila sam potpuno sama i izolovana na početku lockdowna, pa sam htjela raditi nešto kreativno da mi brže prođe vrijeme, ali ni za šta nisam mogla kupiti materijal – ispričala je Aleck za Metro.

Imala je, kaže, samo lak za nokte, pa ga je odlučila iskoristiti, a nakon mnogo pokušaja i pogrešaka, iznenadila se kako dobro i na noktima slike mogu izgledati, te koliko se ljudima sviđaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lockdown Nailart (@lockdown_nailart)

žInače Aleck, kako kaže, slika uglavnom pejzaže, planinske i šumske krajolike, na šta ju je uveliko inspirirao danas pokojni američki slikar i TV voditelj Bob Ross, voditelj TV serijala ‘The Joy of Painting’ koji je sam osmislio i vodio.

Najteže joj je, kaže, bilo smisliti temu koja će dobro izgledati na maloj površini nokta, pa od nedavno uvažava i prijedloge prijatelja i pratitelja s društvenih mreža, a manikuru voli jer – kratko traje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lockdown Nailart (@lockdown_nailart)

– Pomalo sam perfekcionist i vrlo sam kritična sama prema sebi, a kod ukrašavanja noktiju najviše volim ono što svi drugi mrze: što lak traje samo nekoliko dana – kaže ona iskreno, jer je, kako dodaje, slobodnija i opuštenija znajući da crtež neće postojati zauvijek.

– Ako mi ovaj biznis/hobi zaživi, voljela bih jednog dana crtežima na noktima podizati svijest o raznim problemima u društvu – rekla je.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje