Nedjelja, 27. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U ovim godinama su žene najpoželjnije i najviše uživaju u krevetu

Prema istraživanjima koje je sproveo jedan online dating site u Americi, seksualno samopouzdanje kod žena doseže vrhunac u ranim tridesetim godinama, prenosi Zadovoljna.hr. Za to postoje mnogi razlozi, a mi predstavljamo one najzanimljivije. Saznajte zašto su žene od 30 godina naviše osvojite titulu najpoželjnijih u krevetu.

Prihvatanje sopstvenog tijela 

Nakon što su u dvadesetima svaki dan stajale pred ogledalom i nervirale se zbog izgleda, žene u tridesetim postaju svjesnije svojih postignuća i kvaliteta, i lakše se mire s fizičkim nedostacima. Manekenke i modeli iz časopisa i sa televizije prestaju da budu mjerilo mršavosti i ljepote, pa se svaka žena bolje osjeća u svojoj koži.

Seksualna snaga 

Prosječna žena do tridesetih je već vjerovatno promijenila nekoliko seksualnih partnera i upoznala se sa svojim navikama i željama u krevetu. Znajući šta može najbolje da je zadovolji, lako otkriva svoje potrebe i maštarije, i nije joj neugodno da to i traži tokom intimnih trenutaka. Isto tako, cijeni svoje ljubavne vještine i rado ih koristi.

Hemija 

Nemajući više nerealna očekivanja od svog tijela, žena se i sama osjeća seksualno privlačno. A to, naravno, utiče i na njeno intimno samopouzdanje.

Komunikacija 

Nakon godina čitanja o seksualnosti u časopisima i na internetu, ženama više nije neprijatno da otvoreno razgovaraju sa svojim partnerima o temama iz spavaće sobe. Od ispunjenja spostvenih maštarija, do vraćanja seksualnih usluga, muško-ženska komunikacija nikad nije bolje funkcionisala. Naravno, na obostrano zadovoljstvo.

Uživanje 

Seks za ženu u tridesetim godinama više nije dokazivanje, već uživanje. Imajući više iskustva s muškim mentalnim sklopom, žene lakše formiraju veze, i lakše se opuštaju tokom odnosa. Što je duže par zajedno, bolje funkcioniše u krevetu. A ako seksualni život i zapadne u monotoniju, lakše je pokrenuti razgovor o tome, i uvesti maštovite novotarije koje će vratiti zlatna vremena.

Privlačnost 

Žene u svojim dvadesetim uglavnom zavode muškarce svojim fizičkim izgledom. Ali kako vrijeme prolazi, dolaze profesionalni i lični uspjesi zbog kojih postaju privlačne u novom kontekstu. U tridesetima više ne moraju da igraju samo na kartu tjelesne ljepote, već i razvijenog intelekta. Samosvjesnije i hrabrije, osjećaju se još zanimiljivije muškarcima.

Duge veze 

U tridesetima mnoge žene ulaze u dugoročne veze, uključujući brakove. Ovo isto utiče na njihovo samopouzdanje, s obzirom na to da na podsvjesnom nivou primaju poruku kako je neko zaista spreman da provede čitav život s njima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,