Subota, 26. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U ljubičastoj sobi se najviše seksa, a najmanje u bež i sivoj

ljubicasta soba
Preuzmite sliku

Boja spavaće sobe itekako ima uticaja na seksualni život, ali i boja posteljine, pokazalo je istraživanje britanskog trgovačkog portala Littlewoods.com u istraživanje bilo je uključeno 2000 osoba.

\"ljubicastaTako parovi koji imaju ljubičastu boju zidova u spavaćoj sobi, posteljinu ili namještaj najviše uživaju u seksualnim igricama, odnosno seksaju se najviše – ukupno 3,49 puta u toku sedmice.

U prosjeku se parovi seksaju 2,55 puta u periodu od 7 dana, a usporedbe radi, parovi s crvenom sobom seksaju se 3,18 puta sedmično, piše Daily Mail.

Osim ljubičaste i crvene boje, na seksualni život dobro djeluje i plava, ružičasta te crna boja, a najlošije siva i bež. Parovi koji nju imaju u sobi seksaju se najmanje – tek 1,89 puta sedmično.

Svilena posteljina pokazalo se djeluje vrlo poticajno, pa se parovi, koji nju imaju, češće vode ljubav nego oni koji spavaju na posteljini od pamuka, poliestera ili najlona. Ti se parovi seksaju 4,25 puta sedmično, dok su seksi igrice najrjeđe kod onih koji spavaju pod poplunom.

Već godinama govorim trgovcima da bež spavaća soba znači i dosadan seksualni život, a to je nešto što nikome ne bih poželio – istaknuo je Laurence Llewelyn-Bowen, stilist iz portala Littlewoods.com, prenosi Bljesak.info.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: