Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U braku je sa pet žena i ima 24 djece: Među njima nema ljubomore…

Preuzmite sliku

Cijeli jedan dan strogo je uslovljen rasporedom koji određuje Brady.

Brady Williams postao je poznat svijetu nakon što je pred televizijskim kamerama otkrio da je u braku s čak pet žena, s kojima  ukupno ima 24 djece, prenosi Večernji list.

 • S obzirom na to da ih je puno, žive raspoređeni u dvije susjedne kuće. Nekadašnji mormon zadržao je tradiciju poligamije, a tvrdi kako svih pet žena – Paulie, Robyn, Rosemary, Nonie i Rhondu – vidi kao svoje srodne duše. “Živimo u miru, sreći i nikada nam nije dosadno”, rekao je.

 • Iako je mnogima ovakav način života nezamisliv, u njihovom kraju, Salt Lake Cityju u američkoj državi Utah, dobro je prihvaćen – otprilike 50 do 100 hiljada porodica ovako živi.

  Službeno je stupio u brak samo s Paulie, dok s ostalim ženama ima ‘duhovne unije’. Svaka od njih odgojena je tako da bude poslušna i uvijek na raspolaganju svom suprugu.

 • Osim što su one jako disciplinovane u svom odnosu prema njemu, u obje kuće vlada strogi raspored. Brady određuje vrijeme koje će provesti u krevetu sa svakom od njih, a obično svakoga dana u podne odlazi drugoj. Takav tempo nije mu naporan te ponosno tvrdi kako je “najsretniji muškarac na svijetu”.

 • Žene su otkrile da među njima ne postoji ljubomora.

  Svoj život ova neobična porodica javno je prikazala u čak dvije sezone emisije “My Five Wives”, koja se emitovala na jednoj američkoj televiziji. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,