Utorak, 24. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U braku je sa pet žena i ima 24 djece: Među njima nema ljubomore…

Cijeli jedan dan strogo je uslovljen rasporedom koji određuje Brady.

Brady Williams postao je poznat svijetu nakon što je pred televizijskim kamerama otkrio da je u braku s čak pet žena, s kojima  ukupno ima 24 djece, prenosi Večernji list.

 • S obzirom na to da ih je puno, žive raspoređeni u dvije susjedne kuće. Nekadašnji mormon zadržao je tradiciju poligamije, a tvrdi kako svih pet žena – Paulie, Robyn, Rosemary, Nonie i Rhondu – vidi kao svoje srodne duše. “Živimo u miru, sreći i nikada nam nije dosadno”, rekao je.

 • Iako je mnogima ovakav način života nezamisliv, u njihovom kraju, Salt Lake Cityju u američkoj državi Utah, dobro je prihvaćen – otprilike 50 do 100 hiljada porodica ovako živi.

  Službeno je stupio u brak samo s Paulie, dok s ostalim ženama ima ‘duhovne unije’. Svaka od njih odgojena je tako da bude poslušna i uvijek na raspolaganju svom suprugu.

 • Osim što su one jako disciplinovane u svom odnosu prema njemu, u obje kuće vlada strogi raspored. Brady određuje vrijeme koje će provesti u krevetu sa svakom od njih, a obično svakoga dana u podne odlazi drugoj. Takav tempo nije mu naporan te ponosno tvrdi kako je “najsretniji muškarac na svijetu”.

 • Žene su otkrile da među njima ne postoji ljubomora.

  Svoj život ova neobična porodica javno je prikazala u čak dvije sezone emisije “My Five Wives”, koja se emitovala na jednoj američkoj televiziji. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,