Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tvrdi da većina pogrešno radi: Ljudi oduševljeni ovom metodom sipanja soli i bibera

Preuzmite sliku

Čini se kako ovih dana na TikToku postoje trikove za sve – pa i one najbanalnije stvari za koje mislimo da smo ih odavno savladali te uopće ne djeluju komplikovano.

Baš je zato iznenađujuće vidjeti video u kojem nam netko objašnjava da to zapravo radimo pogrešno.

Korisnica TikToka Cody najnovija je u nizu, koja je na toj društvenoj platformi objavila video s natpisom: ‘Koliko ste imali godina kad ste otkrili ispravan način kako se sipa sol i biber’.

Iako neki videozapisi nude originalna rješenja, a drugi samo kompliciraju stvari, njen je video postao pravi hit iz dobrih razloga, tvrde gledatelji.

Odgovarajuće staklenke za sol i biber koje se nalaze na stolovima u restoranu, a često ih i kod kuće držimo na stolu za dodatno začinjavanje jela, na sebi imaju tzv. grebene na staklenom dnu.

Cody je stoga objavila video u kojem zaposlenica restorana objašnjava da taj greben ima svoju funkciju.

@cody.93How old were you when you learned the proper way to use a salt and pepper shaker? ##chef ##crazy ##learnontiktok ##lifehacks ##fyp ##foryou ##foryoupage

♬ original sound – Cody

Radnica drži staklenku za biber naopako, prelazeći grebenima po dnu druge soljenke, kao što se vidi na gornjem isječku.

Zbog vibracija se biber sipa u glatkom, konzistentnom mlazu.

Zatim pokazuje kako ga trese većina nas, prije nego što se vrati na vlastitu metodu kako bi pokazala da djeluje daleko učinkovitije.

Cody objašnjava da su grebeni dizajnirani za ‘borbu protiv kondenzacije’ te zaustavljanje soljenki i paprenki koji lako klize po stolu, ali i da je druga upotreba dodatni bonus. Bizarni, ali korisni trik pregledan je gotovo milion puta. Gledatelji su bili frustrirani te se pitali jesu li išta ispravno koristili prije nego što se TikTok pojavio.

Jedan je rekao: ‘Zašto dizajniraju te stvari, ali nikada nam ne govore kako ih koristiti?’. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,