Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tužna istina o radu od kuće: Mamino srce se slomilo kada je vidjela crtež svog šestogodišnjeg sina

Preuzmite sliku

Budući da je Velika Britanija još pod karantinom kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, mnogi su roditelji otkrili da su se njihove uloge kod kuće i na poslu promijenile.

Rad od kuće, školovanje kod kuće, roditeljstvo i dovršavanje svakodnevnih poslova kako bi kuća nesmetano radila, za neke su jako teški izazovi.

A mama Priya Amin, izvršna direktorica firme Flexable i TED govornica, objasnila je na LinkedInu kako joj se slomilo srce nakon što je vidjela crtež svog šestogodišnjeg sina koji je tako opisao njezin rad od kuće.

Na crtežu se vidi dječačić koji pita mamu je li završila s poslom, na šta ona otvoreno odgovara ne, dok nastavlja tipkati za svojim računalom.

Napisala je uz objavu: ‘Prije nekoliko dana bila sam zauzeta provjeravanjem nekih stvari s popisa obaveza kada mi se moj šestogodišnjak ušuljao u ured i pružio mi papir. Isprva sam ga pogledala i rekla: ‘Oh, ovo je tako dobro prijatelju!’ ali kad sam pogledala izbliza, pročitala sam četiri riječi koje su mi slomile srce: ‘Mama, jesi li gotova?’ na što je mamica sa slike odgovorila ‘Ne’. Pogledala sam na sat bilo je 18:05. Tada sam pogledala svoj popis obveza koji mi se činio kilometarski. Srce mi je potonulo. Iako ne volim to priznati, ali takva je situacija gotovo svaku večer.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Priya Amin (@praman79)

Kasnije je rekla da joj je sposobnost odvajanja posla od kućnog života postajala sve izazovnija kako je pandemija odmicala, te da, u kombinaciji s odgovornostima roditeljstva, kućnog obrazovanja i kućnih obaveza, osjeća pritisak.

‘Krivnja povezana s tim je opipljiva. Krivnja za nedovoljno obavljanje posla tijekom dana. Krivnja što mi psihički ili emocionalno nije najbolje. Krivica što provodim nekvalitetno kratko vrijeme s djecom, umjesto smislenog vremena s njima. Ta posljednja vrsta krivnje pala je na mene poput cigle kad mi je ovaj slatki crtež sletio u krilo. Pretpostavljam da je jedina dobra stvar koju mogu izvući iz ovog iskustva to što moja djeca vole provoditi vrijeme sa mnom.’

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Priya Amin (@praman79)

Korisnici LinkedIna brzo su utješili Priyu i pohvalili je što dijeli ‘realnu’ sliku jer su mnogi priznali da su se i oni osjećali isto.

Neki su komentirali: ‘Moj petogodišnjak je redovno iznevjeren od strane mene kao radoholičara. ‘Tata, jesi li završio? Tata, dođi se igrati sa mnom! Tata, ti uvijek radiš… Ali ti e-mailovi ne mogu ostati nepročitani. Treba prisustvovati mnogim sastancima. Radim naporno kako bi svom sinu pružio najbolju moguću budućnost, a ironija je u tome što tokom ovih vrlo važnih godina jedva da imam vremena za njega’. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje