Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Trikovi sa aluminijumskom folijom koje svaka domaćica treba da zna (VIDEO)

Preuzmite sliku

Svaka kuhinja sadrži aluminijumsku foliju u jednoj od fioka, ali malo ko zna da se pored svoje konvencionalne upotrebe, aluminijumska folija može koristiti na nekoliko drugih načina koji vam mogu značajno olakšati život.

Ovo su četiri trika koja ćete obožavati!

Naoštrite makaze

Kada primjetite da makaze više ne rade svoj posao, nema potrebe da ih bacate. Samo par puta njima zasjecite list folije i biće kao nove. Ovaj trik važi ukoliko su makaze otupjele nedavno, a za drastičnije slučajeve, list folije presavijte više puta kako bi bio deblji i uradite isto. Razlika je odmah primjetna.

Olakšajte peglanje

Ko još voli da se bavi dosadnim peglanjem odjeće? Folija će vam uštedjeti mnogo truda i vremena! Sve što treba da uradite jeste da ispod osnovne presvlake daske stavite foliju. Ona će onda reflektovati toplotu pegle, pa ćete u isto vrijeme peglati obije strane odjeće!

Olakšajte pomjeranje namještaja

I još važnije, izbjegnite ogrebotine na podu! Kada namjeravate da pomjerite neki teži komad namještaja, obavezno ispod njega stavite komad folije koji ste presavili!

Očistite srebreninu

Široku i plitku posudu obložite folijom pa poredajte sve srebrne predmete kojima treba glancanje. Prelijte ključalom vodom i dodajte sodu bikarbonu. Ostavite da odstoji pa obrišite krpom. Samo znajte da time nestaje i efekat patine, pa ako vam se to ne dopada, ovaj trik preskočite. (cure.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,