Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Trikovi koji svaku ljubavnu priču održavaju na životu

Zaboravite na velike geste, ovo su stvari koje će vas održati na životu…

Cijenite sitnice. Može to biti šolja kafe u nedjelju ujutro ili pranje suđa nakon ručka, ali svaku sitnicu koju napravi za vas trebali biste znati cijeniti. Tim malim stvarima želi vam poručiti da mu je stalo, a onda je red na vama da mu kažete koliko vam je to slatko, piše cosmopolitan.hr.

Vodite brigu o sebi. Često se zna dogoditi da na početku veze dajete sve od sebe: polirate stan do najsitnijeg detalja i ni u ludilu se ne biste našli s njim ako vam lak na svakom noktiću nije besprijekoran. E pa, nastavite i dalje tako i nemojte pomisliti da sada, kada ste u stabilnoj vezi, možete sedmicama imati neoprano suđe, a kosu prati svake druge nedjelje. Zadržite standarde koje ste imali na početku veze. Osoba u koju se on zaljubio ne bi smjela polako nestati. Time što držite do svog izgleda njemu ćete poručivati da mu želite ostati privlačni, baš kao što je i on vama.

Podsjećajte se zašto vas je od svih muškaraca baš on privukao. U svakoj vezi postoje trenuci kad biste se najradije u očaju okrenuli te otišli ne osvrnuvši se. No kad vas uhvati takvo mračno raspoloženje, pokušajte se prisjetiti zašto ste odabrali upravo njega. I sjetite se lijepih zajedničkih trenutaka. To će vam pomoći da shvatite da se svaka veza, pa tako i vaša, sastoji od svijetlih i mračnih trenutaka.

Pozorno slušajte jedno drugo. Kad dođe do svađe, najlakše je vrištati, optuživati i nabrajati mane. Ali ako se oboje pokušate smiriti i poslušati što vam onaj drugi pokušava reći, mogli biste dobiti mnogo korisnih informacija koje mogu pridonijeti učvršćivanju veze. Znamo, znamo, niko ne voli kritiku, ali iznenadit ćete se koliko neke zaista mogu biti konstruktivne.

Rastite i učite zajedno. Zajedničko putovanje u krajeve koje niste vidjeli, eksperimentiranje u spavaćoj sobi, bungee jumping ili čak preseljenje u novi kraj stvorit će čvršću vezu među vama. Ok, ili je razoriti, ali kako ćete inače znati je li taj muškarac pravi za vas?

Prestanite se zavaravati da postoje odnosi u kojima nema nikakvih problema. Zatvaranje očiju pred problemima koje imate kao par nije najbolji način da se oni riješe. Naprotiv, to je put koji vodi ravno u propast jer problemi neko vrijeme mogu ostati zakopani, ali kad-tad će eksplodirati. Da biste izbjegli taj veliki prasak koji će smrskati vašu vezu u milijun komadića koje ćete poslije teško uspjeti sastaviti, predlažemo vam da razgovarate s dečkom, bez obzira na to je li riječ o nekoj sitnici kao što je spuštanje zahodske daske ili nečem velikom, kao što je činjenica da vam neke njegove navike opasno idu na živce.

Ne sramite se pokazati koliko ga obožavate. Baš kao što ćete poslušati ovaj prethodni savjet i otvoreno mu reći koliko je fantastičan, tako ćete i u javnosti pokazati da vam je važan. Bez obzira na to jeste li na večeri s prijateljima ili u prostoriji punoj totalnih neznanaca, ni slučajno nemojte zanemariti svog muškarca pitajući se što će drugi misliti ako otvoreno pokažete osjećaje. Budete li suzdržani, on bi mogao pomisliti da se sramite svoje veze ili, još gore, da se sramite njega.

Ne zanemarujte ostale ljude iz vašeg života. Znamo da je teško odvojiti se od njega kada ste u ljubavnom zanosu, ali održavanje prijateljstava neophodno je za oboje. Stoga se barem jednom sedmično potrudite izaći s prijateljicama na kafu, u kino ili, zašto ne, u ludi noćni provod. I ne šizite ako i on poželi isto.

Izlazite na dejtove kao i na početku veze. Divno je što ste u stabilnoj vezi, ali dogovorite izlazak, baš kao nekad, i to će vam biti pravo osvježenje. Čak i ako živite skupa, dogovorite dejt, skockajte se, nađite se u gradu, otiđite u kino ili na večeru. Malo romanse ostavit će dugotrajan i snažan dojam.

Budite maksimalno spontani. Kada se uljuljkate u stabilnost veze, normalno je da zapadnete u rutinu. A ona zna uništiti vezu. Da biste to izbjegli, potrudite se s  vremena na vrijeme iznenaditi svoga dragog, pa barem nekom sitnicom kao što je slatka poruka na frižideru.

Uvijek imajte vremena jedno za drugo. Ako vas dvoje sami, kao par, ne provodite dovoljno vremena zajedno, teško ćete uspjeti održati vezu na duge staze. Veze trebaju trenutke intimnosti pa je redovit kontakt iznimno važan. Ako ga ne viđate dovoljno i svejedno vam ne nedostaje ili nemate potrebu češće ga viđati, bilo bi dobro da preispitate svoje osjećaje prema njemu i vašoj vezi.

Budite najbolji prijatelji. Možete jedno drugom biti zapanjujuće seksualno napeti i činjenica je da je seks čvrsto ljepilo veze, ali ne i jedino. Jednog dana, koji i nije tako daleko, i vama i njemu postat će važne i druge stvari. Gradite prijateljstvo, pričajte s njim o svemu, doslovno.

Budite uvijek vjerni. To se čini toliko očitim da se ne bi trebalo ni spominjati, ali ipak vas želimo podsjetiti. Ako osjećate poštovanje prema njemu i vašoj vezi, nemojte se igrati sa strane. Čak i ako znate da bi vam dečko oprostio takvo što, teško da će ikada zaboraviti. A ne želite da crv sumnje zauvijek izjeda vašu vezu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,