Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trik s rešetkom pobrinut će se za ekstra hrskavo pečene krompire iz rerne

Preuzmite sliku

Naravno da ne želite da vam krompir iz rerne bude gnjecav, ali ne želite ni napraviti nered (s uljem koje šprica posvuda) kako bi postao super hrskav.

Srećom, pronašli smo jednostavan trik za hrskavi pečeni krompir koji će riješiti sve vaše probleme! Ovaj trik je zaista super jednostavan, jer ne zahtijeva promjenu načina na koji pripremate krompir. Jednostavno operite krompir i probušite ga s nekoliko rupa. To pomaže ispuštanju pare dok se kuha. Zatim ga premažite željenim uljem. Možete koristiti maslinovo ulje, maslac, biljno ulje ili bilo koju vrstu masti. Pazite da ga dobro premažete za najbolji rezultat. Nakon što je nauljen, pospite ga solju.

Zatim dolazi trik koji će krompiru dati dodatnu hrskavost. Umjesto umotavanja u foliju, što može dovesti do mokre kore, krompir stavite direktno na rešetku rerne. Znamo šta sada vjerovatno mislite: to će napraviti nered i uprljati rernu!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Real Simple Good Life (@realsimplegood)

Već možete zamisliti kako ulje ili maslac klize kroz rernu i zahtijevaju dobro čišćenje.  Nakon što stavite krompir na srednju rešetku, uzmite lim za pečenje i stavite ga na donju rešetku odmah ispod. Pazite da lim pokriva sve krompire.

Ovaj jednostavan trik skuplja svo ulje koje kapne s krompira pa se rerna ne prlja – štedeći puno vremena za čišćenje. Sve što trebate učiniti je dati krompiru oko 50 minuta na 190 stepeni za savršenu hrskavu koru. Potom izvadite krumpir hvataljkama, a nemojte zaboraviti staviti rukavicu za rernu kako biste izvadili lim za pečenje.

I to je to! Uživajte u pečenom krompiru sa svim svojim omiljenim dodacima te ostavite lim za pečenje u sudoperu. (miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,