Ako se prekuha bude kašasta, ako se ne skuha dovoljno ostane tvrda.
Kako vam se to više ne bi događalo, profesionalna kuharica Poppy O’Toole je u svom novom videu na TikToku objasnila trik pomoću kojeg svaki put dobiva savršenu rižu.
– Ovo je način na koji volim kuhati rižu. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovaj način koji mi je pokazala moja kolegica je najbolji – rekla je.
@poppycooksThis is how I get perfect rice every time 👌🍚 Let me know how you cook your rice! ##learnontiktok ##rice ##howtocook ##cheftip @tiktok_uk
Tajna dobivanja savršene riže je u ‘zlatnom omjeru’ odnosno mjerenju riže i vode. Na jednu šoljicu riže (128 g) ide jedna i pol šoljica vode (350 ml). Prije svega, rižu prvo treba oprati. Kuhajte je tri minute, a zatim ju maknite s ploče, pokrijte poklopcem i ostavite da stoji 12 minuta.
– Dobit ćete lijepo skuhanu pahuljastu rižu – zaključila je.
Otkako je objavljen, videozapis je prikupio više od 23.000 ‘lajkova’ i gotovo 400 komentara oduševljenih pratitelja. (24sata.hr)