Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tri zastarjela modna pravila koja možete prekršiti prvom prilikom

Preuzmite sliku

Ono što mnogim ženama nedostaje tokom izolacije je svakodnevno slaganje odjevnih kombinacija koje nisu samo za po kući.

I dok smo se kod kuće svi manje-više opustili i nosimo sve što nam se nađe pod rukom, bez obzira na to slaže li se ili ne, vrijeme je da takav stav primijenimo i na svojim outfitima za izvan kuće – jer moda bi trebala biti zabava, prenosi index.hr.

U duhu toga, Cosmopolitan je izdvojio tri modna pravila koja biste definitivno trebali prekršiti kad sve ovo završi jer, zapravo, već odavno ne vrijede:

Crvena i ružičasta ne idu zajedno

 • Ne znamo ko je izmislio ovo pravilo, ali definitivno je bio u krivu jer gotovo da i nema ljepše kombinacije boja od crvene i ružičaste. S tim se slažu i brojne trendseterice koje nas posljednjih godina redovno podsjećaju da je ovo pravilo glupost, kao modni dizajneri koji sve češće kombinuju ove dvije boje u svojim kreacijama. Kombinacija crvene i ružičaste istovremeno odiše razigranošću, romantikom i ženstvenošću, a usto su i obje boje na glasu kao univerzalno laskave.

  Ne smijete kombinirati srebro i zlato

 • Još jedno pravilo koje već odavno ne vrijedi je da ne smijete istovremeno nositi srebrni i zlatni nakit. I dok je prije to bilo zabranjeno, sada ne samo da je dopušteno već je i poželjno. Bilo da se radi o nanizanim srebrnim i zlatnim lančićima, prstenju ili narukvicama te čak i o kombinovanju odjevnih komada u ove dvije boje – s ovim spojem sada ne možete pogriješiti.

  Miješanje različitih uzoraka je zabranjeno

 • Kao što smo već rekli – moda je zabava, a nema ništa zabavnije od kombinovanja različitih uzoraka u jednom outfitu. I ovo pravilo već odavno ne vrijedi, a modni stručnjaci za ovu godinu predlažu kombinovanje istog uzorka, ali u različitim varijantama. Primjerice, male i velike tačkice ili dva karirana komada u drugačijoj paleti boja. Poigrajte se i napokon se odvažite na ovu, ali i sve navedene nekoć zabranjene kombinacije. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,