Četvrtak, 23. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tri tipične greške sa proizvodima za kosu

Vrlo je vjerovatno da ste pogriješili jer postoje neke tipične greške s proizvodima za stilizovanje kose koje čini većina ljudi. Ako baš nikako ne uspijevate napraviti frizuru kao iz frizerskog salona iako ste kupili sve iste proizvode, to je najočitiji znak da ste i sami među njima, no u svakom slučaju provjerite kako se pravilno koriste ovi popularni proizvodi za kosu, prenosi cosmopolitan.rs.

Pjena za stilizovanje

Pjenu nikada nemojte nanositi na mokru kosu jer će tako kosa postati teška te će nakon sušenja izgledati beživotno i slijepljeno. Takođe, pjenu nanesite na sam vrh glave te je potom češljem rasporedite po ostatku kose.

Gel za kosu

Iako većini žena nije favorit, gel za kosu može biti odličan proizvod za stilizovanje kose ako se koristi ispravno. Nanesite tek malu količinu gela na vlažnu (ne mokru!) kosu te je isfenirajte okruglom četkom. Rezultat će biti postojana frizura i sjajna kosa.

Lak za kosu

Tipična greška koju čine mnoge žene jeste nanošenje laka za kosu preblizu tjemena što za rezultat ima slijepljenu frizuru. Kako biste to izbjegle, uvijek držite udaljenost od najmanje 20 centimetara između glave i laka prilikom stilizovanja kose. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,