Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tri sitnice koje trebate napraviti želite li “dati šansu” pravoj ljubavi

Ako ste osoba koja ima nerealna očekivanja kada je u pitanju ljubavni život, pronalazak prave ljubavi za vas bi se mogao pretvoriti u nemoguću misiju, prenosi zadovoljna.hr.

Na vašem popisu poželjnih osobina mogu, naravno, biti stvari, vrijednosti od kojih nećete i ne trebate odustati, ali ako napravite nepregledan “popis za kupovinu” moguće je da nikad nećete naletjeti na “prodavnicu” koja će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Previše specifičnih detalja koje očekujete od partnera mogli bi vam ostaviti malo prostora kada je u pitanju pronalazak druge polovice i učiniti vas nesretnom u ljubavi.

Pažljivo s hemijom

Još jedna stvar koju je dobro napraviti je odvojiti hemiju od kompatibilnosti. Nemojte očekivati da će strast s početka veze trajati cijeli život zbog čega je bitno da među vama i vašim parterom postoji hemija, ali i da ste kompatibilni na duge staze.

Požuda s početka veze često dovodi do toga da sve drugo postane nevažno, no sjetite se da u vezi mora biti mjesta i za poštovanje, prijateljstvo i intimnost koja nadilazi fizičke potrebe.

Stručnjaci procjenjuju da razdoblje “medenog mjeseca” u vezi traje do dvije godine. Zato u veze bazirane samo na požudi ulazite jedino ako su vam očekivanja jednaka -želite dobru zabavu. Međutim, ako za sebe tražite nešto malo dužeg vijeka, morate biti realniji i razmišljati o već spomenutoj kompatibilnosti.

Vi morate biti zadovoljni

Također, imajte na umu da pravi muškarac nije tu da vas upotpuni ili popravi vaš život.

Bitno je da je osoba koju odaberete za partnera jednako ispunjena i sretna kao i vi. Ljubav ne može procvjetati u pravom smjeru ako oboje ne donosite neku pozitivu u vezu. Zaboravite na romantične filmove i “sretne” parove oko vas. Društvene mreže najčešće su daleko od stvarnosti.

Tek kada vi budete zadovoljni sami sa sobom, bit ćete u poziciji da upoznate nekoga od koga nećete zahtijevati više nego je to potrebno.

U nastavku pročitajte tri stvari koje morate napraviti da bi se riješili nezdravih očekivanja i da biste mogli biti u zdravom odnosu i pronaći ljubav koja traje.

1. Postavite prioritete na vašoj listi želja

Za početak nemojte brkati nerealna očekivanja i visoka očekivanja. Visoka očekivanja ne moraju biti nerealna sve dok su odraz stvarnosti. Sasvim je logično da će inteligentna i uspješna žena za sebe htjeti jednakog muškarca.

2. Postavite granice

Imajte jasnu predodžbu o tome što ne želite trpiti. To ćete najbolje znati tako da upoznate samu sebe i budete iskreni sa samom sobom. Nikada nemojte kompromitirati svoje temeljne vrijednosti zbog nekog odnosa.

3. Identifikujte svoje temeljne vrijednosti

Počnite s opipljivim stvarima. Naprimjer, želite li djecu? Dobro razmislite o vašim željama kada su u pitanju brak, porodični život, muško-ženske uloge…

Osvnite se na svoj stil života, zdravlje, navike, razinu energije, interese, religijska uvjerenja, politička uvjerenja, čak i na vašu lokaciju.

To su sve informacije koje će kad tad iskrsnuti u razgovoru s vašim partnerom i dobro je znati šta želite.

I najvažnije – čak i kada “prikupite” sve ove informacije budite otvorenog uma jer mnogi ljudi mogu biti kompatibilni s vama bez da dijelite sve iste vrijednosti i interese.

Stoga nemojte pasti u zamku razmišljanja da vaš partner i vi baš u svemu morate biti usklađeni. To su u većini slučajeva nerealna očekivanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,