Petak, 18. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tri “prijateljice” koje vam ne trebaju u životu i one kojima se morate okružiti

U životu je važno okružiti se dobrim ljudima. Prijateljstvo je jedno od najvećih životnih blaga, ali nisu sva prijateljstva jednako dobra i potrebna.

Upravo to vrijedi za ova tri tipa prijateljica koje vam u životu ne trebaju.

Tračarica

Ona zna baš sve o svakome, ali ne zna čuvati tajne. Druženje s takvom osobom može se činiti primamljivim jer ste onda i vi upoznati sa svakakvim informacijama, ali velike su šanse da ni vaši razgovori neće ostati povjerljivi.

Žaliteljica

Povremeno žaljenje prijateljici sasvim je normalno i jako je lijepo kada se obje osjećate tako opušteno i možete se žaliti o baš svim problemima. Ali ako je to jedina stvar koja vam je zajednička, vrijeme je da se okružite drugim prijateljicama. Takva konstantna negativnost jako je iscrpljujuća i nepotrebna.

 • Konkurentica

  Malo prijateljskog natjecanja nikome neće naškoditi. Međutim, ako osoba od svega stvara konkurenciju i uvijek mora dokazati da je bolja od vas, onda vam takva prijateljica nikako ne treba u životu.

  Ovo su tri tipa prijateljica s kojima se uvijek trebate okružiti:

  Najbolja prijateljica iz djetinjstva prava je rijetkost i taj biste odnos trebali njegovati. Čak i ako se ne vidite duže vrijeme, nastavit ćete s prijateljstvom kao da se ništa nije promijenilo jer imate snažnu povezanost. Ona će vam uvijek biti podrška bez obzira na sve.

 • Inspirativna prijateljica osoba je koja je ujedno i vaš uzor te koja vas čini boljom osobom. Neustrašiva je, predana i živi život punim plućima. Čak i ako nemate slične ciljeve u životu, to je prijateljica koja će vas uvijek inspirisati.

  Navijačica je tip prijateljice koja pršti pozitivnom energijom. Ona obožava svoj život i sve ljude u njemu te to često iskazuje. Kad god vas treba ohrabriti ili vam biti podrška, ona će biti prva koja će stati uz vas. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje