Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tri obaveze koje mlada ne smije tražiti od svoje kume

Preuzmite sliku

Biti nekome vjenčana kuma je velika čast koja dolazi s dosta obaveza. Ona je mladenkina desna ruka, rame za plakanje i savjetnik u organizaciji brojnih detalja vezanih uz njezin sretan dan. No neke stvari mlada definitivno ne bi trebala tražiti od svoje kume

1. Da joj organizuje zaručničku zabavu

Ako mlada želi zabavu povodom zaruka sa svojim partnerom, nikako ne bi smjela tražiti kumu da je organizuje i plati. Takva vrsta zabave nije uobičajena i sve troškove trebali bi snositi sami mladenci ili njihovi roditelji.

2. Da promijeni fizički izgled / Da ne promijeni fizički izgled

Mlada ne bi smjela tražiti kumu da izgubi kilograme prije vjenčanja, ide u solarij, promijeni boju kose ili na bilo koji način promijeni svoj fizički izgled. Isto tako, kumi ne bi trebala zabranjivati da promijeni svoj fizički izgled ako to ona sama želi.

3. Da joj plati djevojačku zabavu na egzotičnoj lokaciji

Iako je kuma glavna organizatorica djevojačke zabave, mladenka ne bi trebala insistirati da se ide na neku daleku ili egzotičnu destinaciju, a potom tražiti od nje da podmiri i sve njene troškove. Kuma se može ponuditi da to učini ako želi, ali svakako joj treba ostaviti izbor. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,