Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tri nijanse kose koje nikada neće izaći iz mode

Preuzmite sliku

Trendovi u farbanju kose se mijenjaju svake sezone.

Međutim, postoje boje koje su neka vrsta klasika i koje nikada neće izaći iz mode. Štaviše, stilisti uvjeravaju da ove nijanse odgovaraju praktično svakoj djevojci.

Dakle, pored toga što su uvek moderne, one se takođe mogu smatrati univerzalnim.

Pšenično plava

 • Ako volite svijetle nijanse, slobodno izaberite nijansu pšenice. Ova boja kose pristaje svim djevojkama i ne zahtijeva mnogo brige i, što je najvažnije, neće oštetiti vašu kosu jer prethodno izbjeljivanje nije potrebno.

  Boja karamele

 • Nijanse karamele će za trenutak učiniti da izgledate mlađe i omekšati vaše crte lica. Jennifer Aniston, Jennifer Lopez i mnoge druge zvijezde su dugo koristile ove nijanse da bi napravile svoj imidž. I da, ako niste spremne da potpuno obojite kosu u boji karamele – ne brinite, samo dodajte nekoliko pramenova.

  Nijansa čokolade

 • Za ljubitelje tamnih boja, stilisti su izabrali nijansu čokolade. Ona, za razliku od crne, ne dodaje godine, ne čini kožu blijedom i savršeno odgovara svakoj dami. Ova boja kose savršeno naglašava braon, zelene i plave oči.

  Dakle, ako sada imate boju čokolade, a želite malo svjetliju nijansu – smjelo odaberite boju karamele. Ako želite još svjetlije nijanse izaberite nijansu pšenice i možete biti sigurni da će vam ta boja definitivno odgovarati. (zenskimagazin.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,