Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tri najveće greške koje pravite prilikom lakiranja noktiju

Preuzmite sliku

Da i vaši nokti izgledaju prefinjeno nije potrebno veliko umijeće, već da znate kako to da uradite na pravi način.

Lakirate nokte redovno, ali vam se često dešava da vam se lak brzo izguli, oljušti i nestane po krajevima. To vam se dešava zato što ne znate kako da pravilno nalakirate nokte.

Ni sami ne znate koje greške pravite tokom lakiranja i zato vam se lak brzo skida. Ovi savjeti će vam pomoći da vaš lak bude dugotrajniji i da vam nokti izgledaju ljepše.

Lakirate nokte dok nisu čisti

Lak se neće dobro primiti ako su na noktima ostaci prašine, vlage, ili starog laka. Da biste laku omogućili da se što bolje prilijepi operite nokte sapunom posebno pazeći da dobro očistite uglove nokta i ispod vrha nokta gdje se skuplja masnoća.

Ne pripremite površinu nokta

Prije lakiranja prebrišite nokte pamučnom vaticom namočenom u aceton. Masnoća iz acetona odstraniće eventualne ostatke krema i losiona za ruke koji su se s vremenom nakupili.

Ne koristite bazni lak

Bezbojni bazni lak ili podlak služi kao podloga laku u boji i kada je nanesen preko baze, lak u boji će se bolje držati što znači da će i više trajati. Podlak je mekane i ljepljive strukture tako da se može širiti i skupljati i tako prilagođavati noktu. (cosmopolitan.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,