Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tri najljepše stvari koje morate napraviti prije Nove godine

Preuzmite sliku

Novogodišnje odluke često ostaju samo slova na papiru koja u nama već od prvog trena mogu izazvati osjećaje neuspjeha i nezadovoljstva samim sobom.

Upravo zbog toga, zaboravite na depresivnu listu odluka i u Novu godinu uđite na najpozitivniji način i to uz tri najljepše stvari koje možete napraviti za sebe.

1. Lista vaših najvećih postignuća u 2021. godini

Lista odluka za ulazak u Novu godinu ne mora uvijek sadržavati stvari koje ste napravili pogrešno ili pak ciljeve koje niste ostvarili (a trebali ste). Naprotiv, popis koji bismo svi trebali napraviti i na koji ćete sigurno biti ponosni je onaj koji sadrži sve vaše uspjehe u godini koja je na odlasku.

Sjetite se koje ste sve prepreke preskočili s velikom hrabrošću, uz suze ili pak osmijeh na licu (čak i kada nije sve ispalo kako ste htjeli). Prisjetite se što ste sve napravili za nekog drugog (prijatelje, članove porodice ili kolege). Sjetite se koliko ste puta uspješno riješili sve zadatke te male i velike životne probleme i hrabro nastavili dalje.

2. Lista svega na čemu ste zahvalni

Nova godina je vrijeme kada razmišljamo što moramo promijeniti u životu. Međutim prije nego se krenete obasipati kritikama, napravite nešto što će vas razveseliti i na šta ćete biti ponosni.

 • Ako ste postali, majka ili teta, ako ste vi i vaša porodica bili zdravi, ako ste upoznali kvalitetnu osobu ili obnovili staro prijateljstvo, ako ste imali kvalitetnu poslovnu godinu, onda zaista imate na čemu biti zahvalni. Napravite popis stvari koje su vam se dogodile u 2021. godini, a na kojima možete biti zahvalni i ponosno se nasmiješite.

  3. Lista stvari kojima se veselite u 2022. godini

  Iako budućnost ne možemo “pročitati” postoje planovi za 2022. godinu koje smo svjesno ili nesvjesno već napravili. Zapišite si barem pet stvari (malih ili velikih) koje jedva čekate u Novoj godini.

  Veselite se odlasku na vjenčanje drage prijateljice (ili pak organizaciji vlastitog), veselite se izlasku najdražeg nastavka filma ili serije ili pak toliko čekanoj diplomi, planirate putovanje za godišnji odmor ili jedva čekate proljeće da uredite svoj balkon ili vrt. Ovo su samo neke od sitnica koje možda neće uvijek ići po planu, ali vam i sama pomisao na to mami osmijeh na lice. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,