Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tri male taktike koje razbijaju monotoniju u vezi

I zaljubljenost i strast se u dugim vezama moraju njegovati. Često, parovi koji su zajedno duži niz godina, tvrde, kako im je veza dospjela u krizu tek tako, a sve bi bilo mnogo drugačije i ljepše, kada bi uložili samo malo truda, kako bi sačuvali svoj odnos od rutine i monotonije.

Dinamika veze podrazumijeva par jednostavnih taktika, koje dugogodišnji parovi koriste, kako bi se osjećali zaljubljeni kao prvog dana, prenosi Lepota i zdravlje.

1. Dajte partneru prostora

Trenutak, kada ste svoj život počeli da dijelite sa partnerom, trebalo bi da je samo dodao malo smisla vašem stilu življenja, ali ne bi trebalo da predstavlja veliku promjenu. Parovi, koji i nakon nekoliko godina imaju zdravu vezu, znaju važnost vremena koje provode jedno bez drugog. Takvo vrijeme je veoma važno, jer ga provodite sa prijateljima i ljudima koje volite, a koje ne bi trebalo da zapostavite jer sada imate emotivnog partnera.

Vrijeme koje svako od vas provede na svoj način, učiniće da osjetite ono prijatno nedostajanje, ali i da imate nove, zanimljive teme za razgovor.

2. Radite na sebi

Zdrav i ozbiljan partnerski odnos podrazumijeva, da oba partnera, rade na sebi, ali i na njihovom odnosu, kako bi veza imala svijetlu budućnost. Trudite se da postignete lični i profesionalni razvoj, jer ćete na taj način otkriti svoje mogućnosti, uživati u sebi i prijatno iznenaditi partnera.

3. Ostanite zagonetni

Ne dozvolite da vas već u prvih mjesec dana veze, partner u potpunosti upozna. Sačuvajte dozu misterioznosti. Dopustite mu da vas upoznaje “sloj po sloj”, jer ćete na ovaj način zadržati istovremeno i osjećaj bliskosti, ali i tajanstvenosti, što je savršen recept za razbijanje monotonije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,