Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tri ljubavna vjerovanja zbog kojih nijedna vaša veza ne traje dugo

Svi se žele zaljubiti i imati savršenu vezu, a mnogi filmovi, pa čak i priče, ostavljaju dojam da jednom kada se zaljubite, sve glatko teče. Ipak, imati zdravu ljubavnu vezu zahtijeva puno više od upoznavanja “onog pravog”. Potrebno je njegovati odnos, žrtvovati se, postizati kompromise i truditi se. Najlakši korak je zaljubiti se.

U stvarnosti ne postoje bajkoviti završeci sa savršenim vjenčanjem, financijskom stabilnošću i gotovo nepostojećim svađanjem. Štaviše, često upravo vjerovanje u “srodne duše” iskrivljava i uništava odnose koji su mogli postati mnogo bolji.

Postoje čak tri potpuno pogrešna vjerovanja koja nerijetko dovode do prekida veze ili razvoda braka i slomljenog srca, prenosi index.hr.

1. Vjerovanje da je ljubav poput bajke

Zaljubljenost je najuzbudljiviji i najnevjerovatniji osjećaj. Ali ljubav može izazvati i najbolniji osjećaj koji možete doživjeti. Ubrzani otkucaji srca mogu vas doslovno dovesti do tačke da se osjećate fizički bolesnima. Upravo zato prepuštanje sudbini i pretjerano veličanje vlastitog ljubavnog odnosa nije najpametnija ideja. Vjerovanje da je ljubav samo bajka koja se sama održava na životu moglo bi vas odvesti u potpuno pogrešnom smjeru.

2. Vjerovanje da je lako održati ljubav na životu

U ljudskoj je prirodi da tijekom života rastemo i mijenjamo se. No mijenja se i vaš partner. Kada ste u vezi, morate naučiti nositi se s tim promjenama i prihvatiti ih. Naravno, ako one ne narušavaju vaš razvoj, osobnost ili zdravlje.

Ukratko, ljubav i odnosi zahtijevaju vrijeme, rad i trud kako bi se nastavili.

3. Vjerovanje u koncept srodne duše

Mnogi ljudi vjeruju da postoji jedna savršena osoba za njih i kad jednom pronađu tu osobu, oni postaju “potpuni”.

No nerijetko te srodne duše ne ostaju zauvijek u vašem životu. One vas nauče vašim mogućnostima i potencijalima te vas uče kako izgleda uspješna i zdrava veza. Uče vas i vašim manama, ali i kvalitetama.

Štaviše, ponekad ovo vjerovanje ljude navodi da izbjegavaju odnose s dobrim osobama jer vjeruju da postoji netko još bolji za njih ili misle da ta osoba nije njihova “srodna duša” jer se često svađaju, piše Your Tango.

Ako tragate za idiličnim odnosom, bez ikakvih problema i prepirki, nažalost, vjerovatno ga nećete pronaći. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,