Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tri boje kose koje će vladati 2021. godinom

Preuzmite sliku

Tokom nepredvidive 2020. godine puno toga se promijenilo pa i preferencije žena kada je u pitanju boja kose. Mnoge su, između ostalog, odlučile izaći iz svoje zone komfora i napraviti primjetne promjene ili barem malo promijeniti stvari.

Ulazak u novu godinu, za koju se svi nadaju da će biti bolja od 2020. godine, potaknut će još više promjena, a profesionalnci su već sada izdvojili trendove koji će vladati idućom godinu, prenosi Zadovoljna.hr.

Ono što je bitno naglasiti je da svaku opciju trebate prilagoditi sebi u dogovoru s vašim frizerom. Boja treba biti personalizirana na temelju vašeg tona kože kao i teksture kose. Dakle, prije promjene obavezno se konsultujte s vašom frizerkom kako bi konačni rezultat bio najbolji.

Među trendovima u bojanju kose u nadolazećem razdoblju zadržat će se, očekivano, neki kojima se žene vraćaju već godinama poput balayagea, a neki će se vratiti poput ombre tehnike. Ali to nije sve. U nastavku smo izdvojili tri trenda koja će vladati 2021. godinom:

1. “Tonalna brineta”

Za brinete je često karakteristično “previše topline” koja im prolazi kroz kozu, smatraju stručnjaci, a dodavanjem hladnijih tonova u boliku pramenova smanjuje se toplina bez da boja gubi na dubini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mallery Share (@hellobalayage)

Poenta je da će u 2021. u trendu biti zadržavanje bogate, tople smeđe boje, ali s hladnijom bazom. U dogovoru s vašim frizerom provjerite koja boja paleta će vam najbolje odgovarati.

2. “Žvaka ružičasta”

Prema riječima britanskih frizera,potražnja za ružičastom bojom kose prošle je godine porasla za 900 posto. Mnogi su se odlučili eksperimentirati s ružičastim naijansama tokom lockdowna početkom godine. Krenuli su s pastelnim nijasama, a stručnjaci za kosu kašu kako su primijetili da se krajem godine žene sve više počele okretati življim bojama zbog želje da isprobaju nešto potpuno novo, tako da će u 2021. godini bojati kosu u konrektnije ružičaste tonove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BLEACH (@bleachlondon)

3. “Retro plavuša”

Zlatne plavuše vladale su 70-ima, a vladat će i 2021. godinom, ako je vjerovati najavama stručnjaka. Sharon Tate i njezina fotografija naći će se u rukama mnogih frizera kada im žene budu opisvale svoje želje. Zlatno medeni tonovi nosit će se u kombinaciji sa zavjesa-šiškama. (Tuzlanski.ba)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Stegner (@juliastegner)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,