Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tri boje koje će biti najpopularnije na vjenčanjima u 2022. godini

Preuzmite sliku

Kada pripremaju vjenčanje, mladenke paze na baš svaki detalj, a jedan od važnijih su i boje. Stručnjaci za vjenčanja već su izdvojili one koje će dominirati na proslavama ljubavi u 2022. godini.

Osim za dekoracije, ove boje mogu poslužiti i kao inspiracija kumama, djeverušama i drugim gošćama na vjenčanju prilikom odabira boje haljine.

Ukratko – u 2022. godini na scenu stupaju svijetle i uzbudljive boje. Ako ste u procesu planiranja velikog dana, u nastavku donosimo tri boje koje će dominirati u 2022. godini, a među njima se možda krije i vaš idealan izbor.

1. Puderasto roza boja

Ako je vjerovati riječima stručnjaka, puderasto roze nijanse bit će čest prizor na vjenčanjima u 2022. godini. Radi se o prekrasnoj, toploj boji koja odgovara svakom tipu kože, a osim toga izgledat će lijepo bez obzira na to s kojim bojama je odlučite spariti, prenosi Zadovoljna.hr.

 • Možete je primjerice kombinovati s neutralnijim tonovima poput boje šampanjca ako želite nježnije uređenje odnosno izgled, a ako želite dramatični efekt onda ju sparite s bojama kao što su tamno zelena, siva, paun plava ili zlatna.

  Stručnjaci kažu i da će, ako imate ljetno vjenčanje, ova boja izgledati posebno sanjivo uz druge pastelne nijanse kao što su lila ili zelena kadulja. Za snažan efekt u uređenju koristite puno eukaliptusa i svježeg zelenila.

  2. Nježno plava

  Iako je stručnjaci ističu kao idealnu boju za proljetna vjenčanja, dodaju i kako nježno plava zapravo nije određena sezonom i prilagodljiva je raznim temama.

  Praktički je nemoguće pogriješiti s ovom pastelnom nijansom koju možete upariti čak i sa statement bojama kao što su ružičasta i žuta.

 • Osim toga, izgleda lijepo i u kombinaciji s narandžastom bojom. Rezultat će biti živopisno, veselo i zanimljivo uređeno vjenčanje.

  Nježno plavu boju u vjenčanje možete uključiti i pomoću detalja kao što su vrpce za buket, vjenčane cipele, cvijeće… Bit će divan izbor i za haljinu, posebno za ljubiteljice romantike.

  3. Metalik kombinacija boja

  Ako za svoj poseban dan želite osigurati glam estetiku, svjetlucave metalik nijanse bit će pravi izbor, kao i veliki hit u 2022. godini. Zadnje dvije godine kod mnogih se pojačala želju za dobrim provodima, a u takvim situacijama nema boljeg nego se okružiti blistavim, svjetlucavim stvarima.

 • Metalik paleta boja savršena je za vjenčanja u hladnijem periodu godine, ali ne trebate je izbjegavati ni u ostatku godine. I kao gošća na vjenčanju možete izgledati sjajno u metalik haljini.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,