Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tretira svoje tijelo kao hram: Nikada ne biste pogodili koliko ovaj muškarac ima godina?

Preuzmite sliku

Holanđanin Edson Brandon ima sreće s genetikom koja mu je omogućila da izgleda odlično iako je u šestom deseljeću.

Naime, njemu su 53 godine, iako bi mu mnogi na prvi pogled dali tek nešto više od 20 godina.

 • Svima koji se pitaju u čemu je tajna njegovog izgleda, Edson odgovara da nikada nije radio plastične operacije ali pojašnjava kako ‘tretira svoje tijelo kao hram’.

  On izbjegava šećer, konzervirane i pržene namirnice, ne puši i ne konzumira drogu. Pije kaže samo mineralnu vodu, i to dva litra dnevno.

 • ‘Ne postoji nikakva razlika mog zdravstvenog stanja danas i kada sam bio u srednjim dvadesetim godinama koliko ljudi najčešće misle da imam. Osjećam se veoma energično, Iskreno, osjećam se bolje neko ikada. Svi ostanu šokirani kada im kažem da imam zapravo 53 godine’ – kaže Edson i dodaje:

  ‘Drago mi je ako svojim primjerom i zdravim načinom života potaknem još nekoga da promijeni svoje nezdrave životne navike’ – smatra Edson.

 • Ovaj 53-godišnjak kaće da jede sve ali umjereno.

  Osim zdrave ishrane svakodnevno vježba u teretani kako bi održao i zavidan fizički izgled. Također, kaže kako vjeruje da pozitivno razmišljanje igra veliku ulogu u njegovoj mladolikosti jer smatra da mu to daje energiju kako umu tako i tijelu.

 • Tipični dnevni jelovnik za njega sastoji se od svježeg voćnog smoothija, bademovog mlijeka i žitarica, kao i domaćih veganskih palačinki za doručak, pržene bijele ribe ili piletine s povrćem i smeđe riže za ručak, te lososa s gljivama, rajčicama i smeđom rižom ili slatkim krompirom za večeru.

  Edson na društvenim mrežama govori o zdravom načinu života, pa je čak napisao i knjigu ‘Mladi nakon 40 godina‘ u kojoj otkriva svoje tajne kako ostati mlad i sretan:

  ‘Volim nadahnuti druge ljude da shvate da u životu mogu postići bilo šta ukoliko to zaista jako žele. Živ sam primjer da se osoba može osjećati i ostati mlada čak i kad je zapravo dosta starija” – smatra Edson Brandon.

 • “Prvi korak da ostanete mladi je prigrliti i voljeti sebe. Tada morate razviti svoju svakodnevnu rutinu njege kože, vježbanja, zdrave prehrane i pića. I uvijek prvo pogledati svijetlu stranu života!” – savjetuje ovaj ‘mladić’ srednje životne dobi.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,