Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Treba li vašoj vezi detoks od društvenih mreža? Prepoznajte ove zabrinjavajuće znakove na vrijeme…

Preuzmite sliku

Ovi znakovi jasno i glasno kažu ‘DA'…

1. Vaše ‘zajedničko vrijeme’ sastoji se od gledanja YouTube videa dok oboje pregledavate svoje vremenske linije.

Ako je većina vašeg zajedničkog vremena provedena na kauču uz mobitel, a vaša ideja razgovora ona u kojem jedno drugome komentirate na videe mačaka, vrijeme je da se prisjetite vremena kad su mobiteli bili namijenjeni isključivo za pozive – ne tekstanje dok se oboje nalazite u istoj sobi, prenosi cosmopolitan.hr.

2. Sve ste više ljubomorni na tuđe veze.

Dosad je bilo i više nego dovoljno članaka i priča o tome koliko su društvene mreže zapravo toksične. Ako ste se više nego jednom pronašli u situaciji u kojoj vam se vlastita veza činila dosadnom u poređenju s onim parom na Instagramu, razmislite o vremenu bez interneta. Neko vrijeme bez društvenih mreža naučit će vas da vaša veza može biti jednako zabavna ako izađete iz stana, kao i to da svaka veza može izgledati magično na internetu – uz prave filtere.

3. Toliko se dopisujete da uživo ni nemate o čemu razgovarati

Nije bitno što u tom trenutku niste skupa, jer je svaka minuta njegovog života zabilježena na Snapchatu. Znate šta su jeli zahvaljujući njihovom Instagramu, kao i što rade, slušaju, crtaju i gdje idu. A onda kad se napokon vidite, sjedite u tišini – na mobitelima. Pa ionako sve znate.

4. Informisaniji ste o tome šta rade svi drugi nego o onome šta se događa u životu vašeg partnera. To je pomalo uznemiravajuće.

5. Češće komunicirate emojijima nego srcem. Trebamo li vam reći da je to problem?

6. Nesvjesno se isključujete i buljite u mobitel dok vaš partner razgovara s vama.

Ako se ne možete fokusirati ni na šta osim na obavijesti na vašem mobitelu i ako su vam one tad važnije od onoga što vam osoba koja sjedi preko puta vas ima za reći, imamo loše vijesti – patite od ozbiljne ovisnosti.

7. Planirate stvari samo zato što vam nedostaje materijala za Instagram.

Želite ostati kod kuće, ali jednostavno morate ići na plažu kako biste podijelili fotografije s mora prije svih ostalih? Provodite pola sata dekorirajući tanjur kako biste se pohvalili svojim ‘opuštenim’ popodnevnim ručkom? Uf.

8. Sinhronizovani ste u lajkanju i podijeli novih informacija. OK, jasno nam je, idete u kino.

9. Dnevno imate bar deset novih zajedničkih selfija. Možemo garantovati da su vas do sada prestali pratiti i bliski članovi porodice – to je stvarno pretjerano.

10. Ljudi su vas već etiketirali kao ‘onaj’ par. 

Nikad nije dobro biti ‘onaj’ par. Bez obzira na to šta to značilo. Baš kao što niko ne voli onaj par koji se ne skida jedno s drugog dok su u društvu, tako niko ne voli ni onaj par koji se u društvu ne skida s mobitela. Ako vas prijatelji prestaju pozivati na izlaske, vrijeme je da sedam dana provedete u nekoj kolibi na planini. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,