Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Topla ili hladna: Pročitajte kakva voda odgovara vašem tipu kože?

Vodakoza3
Preuzmite sliku

Iako ste mnogo puta čuli kako je umivanje u hladnoj vodi najbolje za vašu kožu, pročitajte šta kaže ugledni dermatolog Haus…

Vodakoza3

Iako se stručnjaci već vijekovima zaklinju kako je umivanje u hladnoj vodi jedan od najboljih trikova za očuvanje mladenačkog izgleda i lijepog tena, ugledni dermatolog Ariel Haus tvrdi kako je topla, pa čak i vruća voda, itekako poželjna kad je u pitanju njega lica. U nekim ipak slučajevima predlaže ohlađene preparate, pa čak i kockice leda!

Pogledajte savjete ovog uspješnog dermatologa:

Za masnu kožu

“Lice čistite jako toplom vodom kako bi odčepili pore te izbjegavajte proizvode za čišćenje koji sadrže alkohol.”, izjavio je ovaj dermatolog za časopis Glamour. “Ujutro očistite lice od masnoće koja se nakupila preko noći, a zatim kockicom leda pređite preko T-zone kako bi se pore stisnule”.

Za suhu kožu

“Stavite vrući peškir na lice prije nanošenja hidratantne kreme – to će pomoći da lice upije više hidratantnih sastojaka.”

Za kožu sklonu crvenilu

“Lice perite u toploj, ali nikako vrućoj vodi. Nikako nemojte koristiti čistače s granulama, već čistače za vaš tip kože, koje možete držati u frižideru. Mali savjet: na blazinicu možete nanijeti i kapljicu kapi za oči te prijeći preko dijelova zahvaćenih crvenilom!” (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: