Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tipovi muškaraca koji će vas vrlo vjerovatno prevariti

Preuzmite sliku

Ako strahujete da bi vas sadašnji ili potencijalni partner mogao prevariti, znajte da niste usamljeni. Nažalost sve više je onih koji se plaše da bi ih partner mogao jednog dana prevariti, iako su veoma posvećeni tome da veza uspije.

Razlozi za prevaru su brojni, od nedostatka samopouzdanja do nezadovoljstva u vezi ili jednostavno želje za nečim novim i uzbudljivim. Međutim zar ne bi bilo divno kada biste mogli unaprijed znati koji su to tipovi muškaraca skloniji varanju? Vješto istražujući na ovu temu, ukazujemo vam danas na – potencijalne prevarante.

Visoki muškarci

Prema najnovijim istraživanjima muškarci koji su viši do 1,8m su skloniji varanju parnerica od svojih nižih kolega, čak dva puta! Razlog tome je taj što više žena smatra da su viši muškarci privlačniji “ulov” i samim tim ako je vaš muškarac visok, on je “plijen” mnogim ženama u njegovom okruženju (nije da to opravdava njegovo varanje).

Ljubitelji Rock ‘n’ Rolla

Vjerovali ili ne čak i muzičke prefrence povezane su za faktorom varanja. Prema studijama koje su se bavile ovom temom, čak 41 % osoba muškog pola koje su varale svoje partnerice, izjavilo je da su ujedno i veliki fanovi rock muzike. Budući da rock muzika propagira slobodu, moguće je vrlo da su je muškarci malo previše doslovno shvatili, prenosi Ženski Magazin.

Stručnjaci za tehnologiju

Zvuči zaista iznenađujuće ali momci koji rade u IT sektoru takođe spadaju u kategoriju – varalica. Teško je povezati priznaćete ove mahom introvertne momke sa šmekerima koji osvajaju ženska srca i varaju svoje partnerice ali statistike ne lažu.

Momci čiji se broj godina završava sa 9

Najveći ljudski strah vjerovali ili ne, nije strah od smrti već strah od starenja i godina koje dolaze. Studije pokazuju da ako vaš partner ima 29, 39 ili 49 godina, vjerovatnoća da će vas prevariti je dupla u odnosu na 28 ili 30. Razlog tome je nesigurnost i potreba da samom sebi dokaže da je privlačan drugim ženama, budući da prelazi u sljedeću dekadu.

Korisnici društvenih mreža u velikom obimu

Momci koji provode previše vremena na društvenim mrežama neminovno traže nekog sa kim bi se mogli povezati. Prije ili kasnije takav neko se pojavi, i šanse za nevjerstvo se utrostručuju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,