Nedjelja, 27. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tipične promjene u muškom ponašanju, nakon rođenja djeteta

Muškarci obično sazrijevaju pored žene koju vole, ali posebno se mijenjaju, kada od vas dvoje, postanete porodica od vas troje. Ako do sada niste bili sigurni šta se kod muškaraca promijeni kada postanu očevi, mi smo izdvojili nekoliko neminovnih promjena u njihovom ponašanju, piše Lepota i zdravlje.

1. Prvi put u životu posao se ne završava kada se vrate kući

Tipičan muškarac, nakon završetka svog radnog dana, dolazi kući gdje ga očekuje čista kuća, skuhan ručak i nasmijana žena, ali kada dođe beba sve se mijenja, jer je vašoj suprugi pomoć neophodna, a vi ste ti koji joj morate biti pri ruci, tako da je sada vaš dan veoma intenzivan i imaćete malo vremena za odmor.

2. Naučiće vještine, koje nisu ni pomislili da će ikad naučiti

I očevi mijenjaju pelene, kuhaju ručak i ljuljau bebu dok ne zaspi. Potrudićete se da se svojoj ženi i djetetu nađete u svakom trenutku, bez obzira koje su obaveze u pitanju, i gle čuda ništa vam neće biti teško!

 3. Postaće nježniji

Kada muškarci postanu očevi, sav fokus se preusmjerava na dijete, na njegove potrebe, uspjehe i brigu o njegovoj sreći. Iako prije toga, svog muškarca nikada niste vidjele tako brižnog, sada ćete uživati u njegovim izlivima nježnosti.

4. Postaće odgovorni

Muškarci iznenada postaju odgovorni kada dobiju dijete, jer žele da budu najbolji mogući uzor svom najvoljenijem biću. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,