Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tiktokerica otkrila zanimljiv trik kako pronaći odgovarajuću nijansu pudera uz pomoć kamere telefona

Preuzmite sliku

Ponekad je vrlo teško naći pravu nijansu pudera, no postoje određeni trikovi koji nam mogu pomoći u pronalasku one koja nam savršeno odgovara.

Jeste li ikada imali problema s pronalaskom savršene nijanse pudera? Jedna djevojka na Tik Toku je podijelila pametan trik koji će vam brzo otkriti vašu tačnu nijansu pudera, a sve što vam je potrebno je kamera vašeg telefona…

Tiktokerica Katie Brooks demonstrirala je kako prvo trebate snimiti selfie svoga lica na prirodnom svjetlu pomoću Instagram aplikacije.

– Odaberite bež boju sa strane u alatu za crtanje, i pažljivo gledajte koja nijansa najbolje odgovara vašem licu. Pripazite na to da svaki put snimite sliku zaslona kako biste si sve spremili i zatim kliknite na album sa slikama i zumirajte si te nijanse koje ste prethodno spremili – napisala je Katie u videu.

Zatim je u videu stavila sliku s interneta gdje su prikazani i objašnjeni tonovi i podtonovi kože, a pored svakog tona je nijansa pudera koja je odgovarajuća za njega.

– Uporedite tu sliku s interneta s onime što ste slikali na kameri i dobit ćete svoju savršenu nijansu – dodala je u videu.

@katie11024 Here to serve and save lives xx #fyp #foryou #trending #LiveForTheChallenge #foundationhack #harrystyles ♬ As It Was – Harry Styles

Mnogi su joj u komentarima zahvalili za ovaj domišljati trik, a video je ubrzo skupio preko 1,5 miliona pregleda.

– Ovo je jako pametno – napisala je jedna korisnica.

– Ovaj trik može pomoći, ali bolje je ako umjesto čela psmatrate boju kože kod linije čeljusti dok ste potpuno okrenuti prema prirodnoj svjetlosti, da se ne bi dogodilo da vam puder ne odgovara boji kože na vratu – savjetovala je druga korisnica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,