Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

TikTok trend: Sve popularniji način za oblikovanje valova u kosi, bez upotrebe toplote

Preuzmite sliku

Pretraga na Googleu za pojmom heatless hair, odnosno frizura bez upotrebe toplote narasla je za 967%.

Trendovi u kosi dolaze i prolaze, no jedna je frizura vječna – riječ je, naravno, o valovima u kosi koji pristaju različitim dužinama, a volimo ih u svim njihovim formama, od potpuno urednih i zaglađenih, do razbarušenih varijanti. Ipak, u zadnje vrijeme viđamo sve više prirodnije teksture, a mnogi se vraćaju i svojoj prirodnoj boji kose.

Briga o kosi došla je na prvo mjesto, a grubi proizvodi za stilizovanje i izbjeljivanje kose, kao i uvijači i pegle, pali su u drugi plan. Poznato je kako toplina loše utiče na kosu i utiče na ispucale vrhove. U proteklih nešto više od godinu dana, doma smo proveli više vremena nego inače, pa smo dopustili da se kosa “odmori” od teških proizvoda i toplote, a sad smo u potrazi na novim trikovima s kojima će frizura imati wow-efekt, a istovremeno nećemo oštetiti kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E L L E T U R N E R (@elleturneruk)

Na TikToku, pravoj beauty riznici izvrsnih trikova i savjeta, pronašli smo tutorial kako napraviti valove za kosu bez upotrebe uvijača ili pegle za kosu. Tako videa iza hashtaga #heatlesscurls, odnosno kovrdže nastale bez upotrebe topline imaju iše od 564 miliona pregleda, a jedan od trikova koji je osvojio društvene mreže je onaj s pojasom od ogrtača, prenosi Diva.

Dakle, do savršenih valova možete doći u svega nekoliko koraka. Za početak, raščešljajte kosu i stavite razdjeljak na sredinu. Pojas stavite na sredinu glave, pričvrstite kopčom i kosu namotajte na njega. Prethodno, dok je kosa još mokra, na nju nanesite proizvod za stilizovanje kose. Pojas od ogrtača ostavite u kosi nekoliko sati, ovisno o teksturi kose, a kad je kosa suha, možete ukloniti pojas. Kosu je najbolje raščešljati prstima kako se kovrče ne bi deformisale, a možete i laganim potezima češlja. Rezultat su savršeni, razbarušeni valovi, bez upotrebe topline i oštećenja kose.

Osim s pojasom od ogrtača, savršene kovrdže možete postići i pomoći – čarapa. Sve što trebate napraviti je kosu podijeliti u nekoliko sekcija, a zatim svaki dio omotati oko čarape, učvrstiti ukosnicom i ostaviti nekoliko sati da se kosa osuši. Kad je kosa suha, uklonite čarape i ukosnice iz kose i lagano raščešljajte kosu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,