Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tik Toker u Chicagu probao sirnicu i ćevape: Ovo je najbolja hrana

Preuzmite sliku

TikTok influencer pod imenom Bored in Chicago nedavno je na svom profilu objavio posjetu jednom restoranu u Chicagu gdje služe bh. specijalitete.

Mladić čiji se profil na TikToku uglavnom zasniva na degustaciji različitih specijaliteta koje pronalazi u Chicagu, a ovaj put je odlučio posjetiti restoran Drina. Ovaj video je u veoma kratkom roku prikupio preko 90.000 lajkova i brojne komentare korisnika koji su također oduševljeni bh. specijalitetima.

Objašnjava kako se ovaj put odlučio na tradicionalnu bh. kuhinju. Na videu prikazuje meni ovog restorana gdje velika porcija sa deset ćevapa košta 12 dolara, dok mala porcija ćevapa košta sedam dolara.

Sirnica i burek koštaju po 10 dolara.

Na meniju se moglo pronaći još raznih tradicionalnih jela.

Od pita moguće je još naručiti zeljanicu i krompirušu. Kao desert služe hurmašice.

@bored_in_chicagoEating from every country, all in Chicago – Bosnia and Herzegovina 🇧🇦

♬ What A Wonderful World – Louis Armstrong

Prvo je probao sirnicu. Opisao je kao pecivo punjeno rastopljenim sirom. Interesantno je što je istovremeno smatra laganim i teškim obrokom.

Nakon toga je probao sarajevske ćevape. Objasnio je da na početku nije najbolje shvatio kako se jedu ćevapi. Podigao je somun i vidio da se ispod nalaze ćevapi. Mladić smatra da se dobro snašao pokazavši kako na komad somuna stavlja kajmak i luk, a onda i ćevap.

Na kraju je kazao kako je ovo najbolja hrana koju je do sada isprobao te poručio da ih i drugi probaju.

“Prilično pristojno mjesto za tradicionalnu balkansku/bosansku hranu. Obično uzmem burek i odličan je. Ćevapi su dobri”, napisala je djevojka u komentaru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,