Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tijelo otkriva jeste li upoznali životnog partnera

Preuzmite sliku

Poznata priča o leptirićima u stomaku koje donosi zaljubljenost možda i nije tako daleko od istine. Da ste pronašli pravu osobu ne otkriva samo srce već i tijelo.

Istraživanje sveučilišta Rutgers pokazuje kako ljubav utječe na ljudsko tijelo i kakve se hemijske reakcije odvijaju kada volimo u usporedbi s efektom korištenja droga. Poveznica je očita…

Motivirani ste

Je li vam poznat osjećaj da ste spremni osvojiti svijet kada ste uz partnera ili vam crpi energiju i zbog njega osjećate iscrpljenost? Prava ljubav će vas inspirirati, motivirati i potaknuti da postanete najbolja verzija sebe.

Ne osjećate bol

Ako osjećate bol koja nestaje čim pomislite na partnera, to je jasan znak da on na vas utječe u pozitivnom smislu. Olakšanje je često posljedica euforije koju osjećate kada mislite na partnera koji u toj situaciji djeluje poput prirodnog lijeka protiv bolova.

Opušteni ste

Svi se možemo složiti da svaka veza zahtjeva trud, ali kada upoznate pravu osobu, sve sjedne na svoje mjesto i ne osjećate da se morate truditi da bi veza bila uspješna. To stvara osjećaj ugode i opuštenosti.

Seksualno ste uzbuđeni

Seks je važan aspekt svake veze, a ako pri samoj pomisli na partnera osjećate uzbuđenje, vaše ga tijelo odobrava.

Vlada optimizam

Ako je vaš partner prava osoba za vas, na budućnost ćete gledati optimistično i zajedno planirati kako bi ona mogla izgledati. Entuzijazam i sreća su ono što čovjek osjeća kada je u pravoj vezi.

Crvene vam obrazi

Ako osjećate uzbuđenje pri pomisli na susret s partnerom, možete osjetiti simptome koje su slični anksioznosti poput ubrzanog rada srca, znojenja, rumenih obraza i znojenja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,