Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tetoviranje: Gdje boli najmanje, a gdje najviše?

Preuzmite sliku

Gotovo svako barem je jedanput u životu poželio napraviti tetovažu na svome tijelu. No pitanje je – gdje? Koje je mjesto na tijelu najmanje osjetljivo na bol, a koje najviše, saznajte u nastavku

Iako svaka osoba ima drugačiju toleranciju i prag boli, ipak postoje određene tačke na tijelu koje bole više od drugih.

Dijelovi na tijelu poput rebara i grla općenito su vrlo bolna mjesta za tetoviranje, no svaka osoba koja se tetovirala na tom dijelu, vjerovatno će vam dati različite odgovore što boli najviše.

Najbolnije je mjesto za tetoviranje i unutaranja strana zgloba, stomak te stražnji dio koljena. Osim toga, postoje i ostali faktori koji utiču na bol.

Primjerice, određeni zdravstveni problemi mogu utjecati na povećanu osjetljivost na bol. Prethodne ozljede također utječu na pojačanu osjetljivost na određenim dijelovima tijela.

Glavni razlog osjetljivosti na bol svakako su živčani završeci. Primjerice, prsti na ruci su najviše osjetljvi jer je to mjesto na kojem se nalazi velik broj živaca.

Međutim, postoji i manje bolna mjesta za tetoviranje, a to je vanjska strana ramena i stražnjica.

Osim mjesta na tijelu, na bol utječe i veličina tetovaže. Kada je tetovaža posebno komplikovana, ona također zahtijeva više sjenčenja, više boja te razne vrste igala, a sve to povećava razinu boli. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,