Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tetka poklonila sestriću listić lutrije za rođendan i sad traži 3/4 dobitka

Jedna je tetka podijelila mišljenja pratitelja na Redditu, gdje je podijelila činjenicu da je početkom mjeseca od ono malo novca što ima sestriću za rođendan kupila listić lutrije koji se pokazao dobitnim.

Štaviše, sestrić je osvojio znatnu sumu novca, a kako su njezina sestra i suprug dobrostojeći, ona se ponadala da će s  njom podijeliti barem tri četvrtine dobitka. Međutim, oni su je – odbili. 

– Imala sam tešku godinu, dobila sam otkaz, ali nemam pravo na potporu i jedva uspijevam platiti račune. Gotovo za svaki obrok jedem tjesteninu. Teško sam uopće izdvojila novac da sestriću kupim poklon, doslovno sam zbrajala sitniš i ta srećka je bila jedino što sam si mogla priuštiti – ispričala je žena u postu.

Nemalo se iznenadila kad je vidjela da je sestrić dobio znatnu sumu novca, jer je 5 srednjih brojeva bilo dobitno.

 • – Ne znam koliko je tačno dobio, jer su u našoj zemlji dobici na lutriji tajni, ali mislim da je riječ o iznosu koji bitno mijenja život – kaže. Kako su sestra i suprug dobrostojeći i sestrić već ima osiguran fond za finansiranje studija te sve što bi mogao poželjeti, nakon što je saznala da je srećka dobitna, stupila je s njima u kontakt i pitala može li joj sestrić ustupiti barem tri četvrtine dobitka.

  – Pitala su me je l’ se šalim. Međutim, rekla sam da sam još i velikodušna, jer mi zapravo treba cijeli taj iznos. Sestra mi je spustila slušalicu, a kad sam poslala poruku sestriću, on me blokirao – ispričala je. Dodaje kako je stvar u tome da njoj taj novac treba jer nema šta jesti.

  – Jesam li ja gadura ako mislim da bi on trebao podijeliti sa mnom dobitak koji je dobio zahvaljujući meni? Meni treba taj novac!

  Njezina je objava privukla stotine komentatora. Neki pišu da razumiju njenu situaciju i njezin stav, dok ima i dosta onih koji kažu kako nema nikakvih prava na ono što je poklonila sestriću, bez obzira na njenu i njegovu situaciju.

  – Prije nego sam pročitao sve do kraja, mislio sam da se radujete sestrićevom dobitku. Dakle, podlo je očekivati da će osoba podijeliti s vama dobitak koji je dobila na temelju poklona – stoji u jednome od komentara.

 • – Zašto uopće poklanjate srećku za lutriju ako niste spremni odustati od mogućeg dobitka? – piše u drugom komentaru.

  – Žao mi je, razumijem da ste u užasnoj finansijskoj situaciji, ali to ste poklonili sestriću, taj novac je njegov i vi nemate prava na njega. Zamislite da ste mu dali dolare za rođendan, a on sam kupio dobitnu srećku, biste li i tada očekivali dio?- piše treći komentator.

  – Pogledajte stvari s vedrije strane, sada barem znate koliko vas sestrić voli! – zaključio je jedan od komentatora duhovito, na što se nadovezao još jedan komentar: – Bilo bi cool kad bi vam pomogao i vjerovatno biste se mogli pozvati na pravo da zatražite malu pomoć od njega, ali misliti da imate pravo na tri četvrtine ukupnog dobitka nije baš u redu u odnosu na vrijednost koju ste mu poklonili, stoji u još jednom komentaru. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,