Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Test s palčevima koji trenutno otkriva je li vaše držanje tijela dobro ili loše

Preuzmite sliku

Među malim mudrostima koje dr. Alan Mandell s Floride svakodnevno dijeli sa svojim pratiteljima na Facebooku jest i ona kako da pomoću testa s palčevima u tri sekunde saznate je li vaše držanje tijelo ispravno ili nije.

Gledanje u mobitel sa savijenim vratom prema dole uzrokuje da ramena sve više idu prema naprijed, kao i mnoge degenerativne promjene na zglobovima, ligamentima mišićima i živcima, podsjeća dr. Alan Mandell, alternativni zdravstveni praktičar koji svojim jednostavnim i korisnim savjetima pomaže mnogima da promijene neke životne navike te tako poboljšaju kvalitetu života i budu zdraviji, prenosi Zadovoljna.hr.

Iskrivljeno držanje tijela bolest je današnjice, no taj problem možete umanjiti osvijestite li to kako držite palčeve kada su vam ruke uz tijelo. Naime, dr. Mandell tvrdi da bi vam palčevi, kada su ruke spuštene uz tijelo, trebali ići prema naprijed ili čak malo prema van, što će značiti i da pravilno držite ramena.

Suprotno tome, ako vam palčevi idu prema unutra, znači da vam ramena idu prema naprijed što ukazuje na loše držanje tijela. Na taj način u tri sekunde možete saznati je li vaše držanje tijela ispravno ili nije.

Osvijestite li položaj palčeva kada su vam ruke uz tijelo i vodite li računa o tome, moglo bi vas poštedjeti brojnih problema u budućnosti koji dolaze kao posljedica lošeg držanja, poručuje dr. Alan Mandell. Kako pravilo napraviti test s palčevima pogledajte u videu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,