Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Terapeutkinja: Sitnice koje mogu otkriti kakav je muškarac u krevetu

Preuzmite sliku

Mnoge se žene slažu da im i prije odlaska u krevet s njim, muškarčev poljubac može pružiti prilično dobar uvid u njegove ljubavničke sposobnosti, kaže seks terapeutkinja Tracey Cox.

Muškarac koji se ljubi ‘prenježno’, kaže Cox, proizvodi puno sline, a njegov se stil može opisati kao predvidiv i pomalo dosadan pa vjerovatno nije previše kreativan ni strastven u krevetu.

Brzinski poljupci i stil ‘centrifuge u kojoj se stalno izmjenjuje jedan te isti pokret odaje egoističnog ljubavnika koji će u seksu misliti prvenstveno na svoje zadovoljstvo, dok muškarac koji izmjenjuje različite vrste poljubaca i odgovara na inicijativu žene otkriva senzibilnog ljubavnika.

“Muškarac koji dlanovima obuhvati vaše lice, a tokom poljupca mu se otme koji uzdah dobar je znak da vas u krevetu očekuje puno uzbuđenja”,  kaže Cox za Daily Mail, prenosi vecernji.hr

Evo šta još po njoj otkriva treba li s nekim žuriti u krevet ili je bolje da do seksa ni ne dođe…

Način na koji jede

Najbolji su ljubavnici hedonisti koji uživaju u dobrom zalogaju hrane, a najgori oni previše izbirljivi. Muškarci koji su opsjednuti brojanjem kalorija i održavanjem svojih mišića visokoproteinskom prehranom u seksu više uzbuđuju sami sebe nego njihova partnerica. Ipak, proždrljivost i brzinsko “trpanje” hrane nisu poželjni, jer otkrivaju muškarce koji nemaju strpljenja u ničemu, pa tako ni u seksu.

Način na koji govori

Monoton glas bez promjene tonaliteta kao niti izražaja lica otkriva dosadnog ljubavnika. Česte promjene u govoru, kao i glasno pričanje otkrivaju temperamentnog muškarca u seksu.

Način na koji se ponaša u društvu

Kao općenito pravilo, što je muškarac otvoreniji i društveno orijentiran, to su veće šanse da dobro komunicira i u spavaćoj sobi. Zatvoreni muškarci mogu biti prikriveni vulkan strasti, a kod onih samozatajnih, šutljivih te onih koji radije promatraju druge nego govore, veće su vjerovatnosti da imaju neke bizarne seksualne fetiše.

Način na koji sjedi

Muškarac koji u restoranu i kafiću sjedi preko puta vas, leđima okrenut ostatku prostorije siguran je pobjednik u krevetu, jer time demonstrira koliko je fokusiran na partnericu te spreman da joj ugodi. Onaj koji sjedi raširenih nogu te svako malo promatra druge ljude, u seksu brzo gubi koncentraciju i prilično je nestrpljiv.

Način na koji dodiruje druge

Muškarac koji u razgovoru ovlaš dodirne sugovornika, potapša ga po ramenu i nema problema s fizičkom bliskošću, u seksu je znatiželjan i sklon eksperimentiranju. Muškarci koji su fizički udaljeni od sugovornika, a tijelo im je ukočeno u razgovoru su nesigurni i ne vole pokazivati osjećaje. To ih ne čini odličnim ljubavnicima.

Način na koji vas drži za ruku

Držanje za ruku je još jedan značajan faktor u procjeni ljubavničkih vještina. Muškarac koji stalno poseže za vašom rukom tako da vam prsti budu isprepleteni pokazuje znakove emotivnog ovisnika koji bi vas mogao “gušiti”. Oni koji tek povremeno dodiruju ruku partnerice te je brzo ispuštaju nisu taktilni i u seksu im je bitna “mehanika” više od osjećaja. Najbolji su ljubavnici oni koji blago prislone vaš dlan na svoj, kaže terapeutkinja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,