Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tata otkrio genijalan trik zbog kojeg djeca redovno čiste svoje sobe

Preuzmite sliku

Chad McHunt nikako nije uspio svoje tinejdžere natjerati da pospreme sobu, a onda se dosjetio trika koji su njegovi pratioci na društvenim mrežama proglasili genijalnim. Njegov post postao je viralan…

Roditelji većine tinejdžera znaju kako je teško natjerati ih da pospreme svoju sobu u kojoj gomilaju odjeću, prljave tanjire ili hranu. Sa istim se problemom susreo i tata Chad McHunt koji je kaže da je svakodnevno djecu upozoravao na to da moraju pospremiti za sobom.

No nedavno je na Facebooku podijelio post koji je oduševio njegove pratitelje. Kazao je kako je konačno uspio riješiti problem sa pospremanjem, a bilo je dovoljno kupiti pakovanje crne riže.

– Dakle, i ja imam djecu tinejdžere. Stalno se svađamo oko toga da ne jedu u svojoj sobi i da vraćaju prljavo suđe u kuhinju. Zaprijetio sam im da će im se useliti miš, a to će dozvati njegove prijatelje u kuću. Umorio sam se ponavljati stalno jedno te isto i odlučio sam ih naučiti lekciju – objašnjava tata.

– Otišao sam u trgovinu i kupio pakovanje crne riže te sam zrna posuo po njihovom ormaru, pod krevetom, čak sam ih nekoliko dodao i na plahte. Izgledalo je kao mišji izmet. Prepali su se, i ne moram posebno isticati, ali više nemamo problem sa čišćenjem sobe – objasnio je Chad.

Njegov post na društvenim mrežama su podijelili više od 88.000 puta, a zahvalni roditelji ga hvale u komentarima govoreći kako će i sami iskušati trik. Neki su ga prozvali genijalcem, drugima je snalažljiv, a većina kaže da je duhovit, prenosi 24sata.hr.

– Pametan roditelj. Odličan posao – komentarisao je pratilac.

– Kradem ovu ideju, no kakve sam sreće, moji će vjerovatno htjeti nahraniti sirotog miša. Sigurna sam da će ga sin htjeti nahraniti – piše čitateljica.

– Ovo je genijalno, haha – zaključio je još jedan čitalac. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,