Srijeda, 11. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

‘Tamponi od kanabisa’ protiv menstrualnih grčeva

Zapravo je riječ o vaginalnim kapsulama koje sadrže visoke koncentracije THC-a

Mnoge žene se bore s bolovima tokom menstruacije, no sigurno nisu pomišljale da bi rješenje mogla biti marihuana. Neko se sjetio da kanabis može imati puno pametniju namjenu u obliku kanabis tampona.

Kompanija u medicinskoj kanabis industriji je možda pronašla posve prirodan način za liječenje menstrualnih grčeva. Ipak, to zapravo i nisu tamponi od marihuane nego male kapsule.

Kaspula odmah po umetanju u vaginu pruža veliko olakšanje od boli. Kompanija je objasnila kako je došla na ideju da stvori ovakvo šta. “Kanabis je kroz istoriju poznat kao prirodni lijek koji olakšava bolove koje uzrokuje menstruacija. Željeli smo podijeliti snažne medicinske učinke ove biljke i omogućiti ženama sigurno i dostupno iskustvo.”

“Umetak je napravljen na temelju kakao maslaca, a namijenjen je isključivo ženama koje imaju menstrualne grčeve. Sadrži mješavinu THC-a (tetrahidrokanabinola), aktivnog sastojka marihuane i CBD-a (kanabidiola), sastojka industrijske konoplje. No, nećete se “ušlagirati” nego samo opustiti mišiće.”

Uz ovo otkriće, PMS može postati prošlost za pet miliona žena koje pate od bolnog poremećaja endometrioze. Ako uspješno rješava menstrualne grčeve, možda će pomoći i pri porođajima koji su najbolnije iskustvo u životima mnogih žena. (express.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,