Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šta ubija strast u dugim vezama?

sta-ubija-strast-u-dugim-vezama
Preuzmite sliku

Američki seksolog Denis Novels otkriva pet greški, koje si u dugoj vezi ne smijete dopustiti, ako želite sačuvati strastven seksualni život, prenosi intimatemedicine.com.hr

\"sta-ubija-strast-u-dugim-vezama\"1. ubojica strasti: Prikrivanje nezadovoljstva

Nikada ne smijete zadržavati u sebi svoje nezadovoljstvo te ga taložiti negdje duboko u sebi. Psiholozi se slažu da je konstruktivno prepiranje jedan od uslova uspješnog partnerskog odnosa. Ukoliko se budete suzdržavali od razgovaranja s partnerom o neugodnim temama postat ćete hladni i distancirani, što će uništiti strast među vama i vašim intimnim životom.

2. ubojica strasti: Teške riječi

Nije važno ukoliko znate naći slabu tačku kada vas partner jako naljuti. Najlakše je nekoga povrijediti s nečim što najviše boli. Njegove mane ne iskorištavajte kao svoje oružje svi smo ih i sami u neku ruku svjesni. Takvim načinom ćete izgubiti njegovo povjerenje a s vremenom i ljubav.

3. ubojica strasti: Nemojte se zapustiti

Iako ste u vezi jako dugo na znači da se možete zapustiti. Za međusobnu naklonjenost se trebate stalno boriti, što uključuje i brigu o sebi i svom tijelu. Zanemarujući samog sebe zanemarujete neposredno i svog partnera to vodi ka gašenju strasti.

4. ubojica strasti: Nedostatak povjerenja

Ukoliko ste po naravi malo ljubomorni, pokušajte se kontrolirati. Pretjerana sumnjičavost i nepovjerenje može uništiti sretnu vezu. Stalne optužbe i traženje razloga za svađu, kojih realno nema, brzo ugasi plamen strasti, koji gori u vašoj ljubavnoj vezi.

5. ubojica strasti: Neprivlačne navike

Grizenje noktiju, glasno srkanje juhe ili ostavljanje čarapa po stanu su neke od neprivlačnih navika, koje partnera mogu dovesti do ruba ludila. Iako vam se to čini banalno, te stvari su jedne od glavnih razloga gašenja strasti. Promijenite ih dok još imate vremena!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: