Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta muškarci traže: Osobine idealne žene

sexy-zena
Preuzmite sliku

Svaki je muškarac drugačiji i kod žena traži različite stvari.

\"sexy-zena\"Štaviše, ono što on želi zavisi od toga da li traži djevojku, ženu ili samo društvo za to veče. Evo 10 ključnih osobina koje muškarac traži i koje ga privlače kod žena.

1. Samopouzdanje

Muškarci vole žene koje zrače samopouzdanjem, one koje u prostoriju ulaze uspravnog hoda i gledaju ljude u oči. Privlačnost takvih žena koje su sigurne u svoj izgled i sposobnosti leži u činjenici da je s njima mnogo lakše nego s onima koje stalno traže potvrdu drugih.

2. Smisao za humor

Niko ne želi da bude s osobom koja je uvijek ozbiljna i negativno raspoložena. Muškarci žele djevojke koje znaju da se smiju njihovim šalama i koje su duhovite. Niko ne želi ženu koja se stalno duri i koja u svemu vidi isključivo negativne stvari i ne zna da se opusti. Djevojke s vedrim životnim stavom privlačne su muškarcima.

3. Dobro njegovana

Nito ne poriče da izgled nije važan, uostalom to je ono što muškarca na samom početku privlači kod žene. Muškarci vole djevojke koje su ženstvene, a to može imati veze s činjenicom da se zbog toga osjećaju muževnije. Najviše ih pali lijepo njegovana žena zdravog tijela koja pazi na sebe.

\"sex-kuharica\"4. Nezavisnost

Nezavisnost je osobina koja privlači većinu muškaraca, jer vole žene koje imaju sopstveni život. Žena čije ponašanje sugeriše da će se u budućnosti osloniti isključivo na svog muškarca nije pretjerano atraktivna. Muškarci žele pažnju i brigu, ali u isto vrijeme i svoj prostor.

5. Razumjevanje

Muškarci žele djevojke koje će ih razumijeti, koje će ih prihvatiti onakve kakvi jesu i biti spremne da naprave manje ustupke. Štaviše, iako se suprotnosti često privlače, muškarci žele žene koje će poštovati njihova uvjerenja i po mogućnosti dijeliti njihove interese.

6. Iskrenost i odanost

Ne treba posebno isticati da muškarci žele žene koje neće lagati i koje će biti vjerne. On mora biti siguran da ona neće koketirati s njegovim prijateljima kad on napusti prostoriju. Vjernost i pouzdanost ključne su osobine koje muškarci traže.

7. Zrelost

Dječji govor može biti sladak jedno vrijeme, ali većina muškaraca tražiće žene koje su zrele i znaju smisleno da govore. Žene koje previše psuju nisu pretjerano privlačne, posebno muškarcima koji se klone vulgarnosti.

8. Ležernost

Muškarci su u potrazi za djevojkama koje nisu pretenciozne, a najpoželjnije su \”devojke iz susjedstva\”. Devojka koju može odvesti roditeljima i s kojom se može dobro zabaviti na bilo kojem mijestu, ona s kojom se može opustiti i koja se ne boji da će upropastiti svoju šminku – to je djevojka s kojom se može na kraj svijeta.

9. Briga i pažnja

Muškarac svakako želi ženu koje će se brinuti o njemu. Male pažnje kao što je kuhanje za njega, košulja koju ste ispeglali, brzi poljubac kad mu je teško, na velikoj su cijeni. Muškarci se osjećaju dobro kada znaju da njihova djevojka obraća pažnju na njih, primjećuje male stvari i brine o njihovim potrebama.

10. Podrška

Muškarci traže žene koje će im biti podrška, naročito kad su zainteresovani za dužu vezu. Za muškarca koji se bori sa svojom karijerom, podrška djevojke je vrlo važna. On želi nekoga ko će ga poslušati, a da ga neće ismijati ili podcijeniti, nekog ko će biti na njegovoj strani, dati mu objektivan savjet i učiniti da izgleda dobro pred drugim ljudima.

Dnevni Avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: