Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svijet ljubavi: Kako muškarci razmišljaju

badboyEditorial
Preuzmite sliku

Brojke ne lažu, pogotovo kada je u pitanju ljubav. Nedavna istraživanja pokazuju jako zanimljive stvari o muškarcima i načinu na koji se ponašaju kada su u vezi:

badboyEditorialGlume orgazam

Novo istraživanje stranice DatingAdvice.com pokazuje da je čak 22 posto ispitanika odglumilo orgazam, a najčešća dobna skupina koja to radi je ona od 25 do 34, dok muškarci od 18 do 24 to rade dvostruko manje. Razlog: Žele zadovoljiti ženu, a znaju da je jedna od glavnih stvari koje čine njeno zadovoljstvo i činjenica da je muškarac zadovoljen.

Žele djecu jednako kao i žene

Istraživanje Robyn Hadley sa Sveučilišta Keele potvrđuje da muškarci žele djecu jednako kao i žene, te da se često osjećaju usamljeno, depresivno i neispunjeno ako su u vezi sa ženom koja ne želi djecu. Slobodno pričajte o djeci s njim, podsvjesno uživa u tome.

Privlače ih nedostupne prijateljice

Čak i ako tvoj prijatelj ima curu, velike su šanse da ga i ti privlačiš, tako kažu istraživanja. Muškarac koji ima žensku prijateljicu prema njoj će nesvjesno razviti osjećaje, pogotovo ako je ona u vezi s nekim drugim. To je sve posljedica njihovog natjecateljskog duha koji im ne da mira čak ni kada imaju curu.

Njihov pogled otkriva koliko su promiskuitetni

Psiholog sa Sveučilišta Lincoln u Velikoj Britaniji, Ken Guo, kaže da može saznati koliko je muškarac promiskuitetan samo po načinu i duljini njegova pogleda na žensko tijelo. Muškarci koji dugo gledaju u grudi ili bokove žene, često su slobodniji, a oni koji brzo skrenu pogled često su sramežljivi i nije im ugodna pomisao na seks sa stranom osobom.

Žele nekog sličnog sebi

Ne samo karakterno, nego i izgledom. Novo istraživanje pokazuje da je čak 37 posto muškaraca sklonije izboru žene koja sliči na njih same. Slične crte lica su im privlačnije, pa je sasvim razumljivo zbog čega neki parovi izgledaju kao da su u rodu. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: