Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sve tajne seksualno zadovolj(e)nih žena

Preuzmite sliku

One su sretne, bezbrižne i zadovolj(e)ne: ovo su rezultati ankete u kojoj je sudjelovalo nekoliko hiljada žena te su izdvojene zajedničke tačke onih najzadovoljnijih…

1. Ona želi još

Iako se pokazalo da zadovoljne žene imaju spolne odnose nekoliko puta sedmično, 40 posto želi još više seksa. No, to ne znači da žele isključivo spolni odnos: ponekad se jednostavno žele osjećati seksi, poželjno, fatalno, dobiti kompliment ili maštoviti vrući SMS od partnera.

2. Ona zna da je seksi

Rijetko koja seksualno zadovoljna žena pati od slabog samopouzdanja. To je potvrdilo čak 90 posto zadovoljnih, odnosno izjavile su da znaju kako su svojim partnerima iznimno seksualno privlačne.

3. Ona zna što želi

Seksualno zadovoljna žena u svakom trenutku zna što želi u krevetu. I to će partneru reći ili pokazati. Takva će žena lakše i češće doživjeti orgazam od one koja to ne napravi.

4. Ona ima određen cilj

Orgazam kod žena nema toliku veliku važnost kao kod muškaraca, tvrde naučnici. A to je pokazala i anketa: tri četvrtine ispitanica odgovorilo je da im je u seksu važniji užitak od samog orgazma. Što se više trude doživjeti veliki O, to je on ponekad sve udaljeniji. Bolje je uživati u trenutku, a orgazam će već doći…

5. Ona zna s muškarcima

Čini se da za žene ipak vrijedi izreka: nije važno koliko je velik, važno da je tehničar! Naime, samo 7 posto zadovoljnih žena odgovorilo je da im je veličina penisa presudna za dobar seks i njihovo zadovoljstvo. Ostalih 93 posto reklo je da ih je moguće zadovoljiti na razne druge načine. Najvažnija od svega je strast: ako nje nema, nema ni zadovoljstva. (Cosmopolitan.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,